Κούρδοι της Συρίας συνέλαβαν δύο βρετανούς υπηκόους στρατιώτες του Ισλαμικού κράτους, οι οποίοι συμμετείχαν σε δολοφονίες και βασανιστήρια ομήρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της Αμερικής.

Οι δύο συλληφθέντες άνηκαν σε τετραμελής ομάδα με την ονομασία “Beatles” (σκαθάρια) και ήταν οι μοναδικοί που παρέμεναν ελεύθεροι από την συγκεκριμένη ομάδα.

Η εφημερίδα New York Times έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των δύο στρατιωτών του Ισλαμικού κράτους. Πρόκειται για τους Ελ Σαφί και Αλεξαντα Κοτέι. Ο πατέρας του Κοτέι είναι από την Γκάνα και η μητέρα του από την Κύπρο. Το 2009 εγκατέλειψε το νησί μας και εγκαταστάθηκε στην Γκάνα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Γενάρη του 2017 ο Κοτέι ήταν φρουρός της ομάδας του. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε τα εξής, όσον αφορά τον Αλεξαντα Κοτέι : «είναι πιθανόν να πήρε μέρος στις εκτελέσεις και τις μεθόδους βασανισμού, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρικού σοκ»

Αρκετοί Βρετανοί υπήκοοι στρατιώτες του Ισλαμικού κράτους, έχουν στρατολογηθεί από τον Κοτέι.

Για τον τζιχαντιστή Ελσιεκχ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε πως είχε: «αποκτήσει τη φήμη για μια σειρά βασανιστηρίων όταν ήταν φύλακας για το Ισλαμικό Κράτος»

Από την ομάδα “Beatles”, ο πιο δραστήριος από τους τέσσερις ήταν ο Μοχάμεντ Εμγουαζι, τον οποίο αποκαλούσαν και “Jihadi John”.Ο συγκεκριμένος όπως φαίνεται σε αρκετά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, έλαβε μέρος σε αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων.

Κυριαρχεί η εντύπωση πως ο Εμγουαζί έχει χάσει την ζωή του, μετά από επιδρομή που πραγματοποίησαν σε συνεργασία Αμερικάνοι και Βρετανοί.

Εδώ και μερικά χρόνια, η Ευρώπη έχει γίνει δέκτης αρκετών τρομοκρατικών επιθέσεων από αιμοσταγείς ισλαμιστές τρομοκράτες. Αδίστακτοι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν δικτυωθεί μέσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες, σκορπώντας κατά καιρούς τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες. Ευελπιστούμε ότι επιτέλους η παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής, ούτως σώστε να μην βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι δυσάρεστων γεγονότων.