Πολίτης κατήγγειλε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , το γεγονός ότι το ψευδοκράτος χρησιμοποιεί συγκεκριμένο κτήριο στο Λονδίνο ως «πρεσβεία». Ο πολίτης αντιλήφθηκε την ύπαρξη σημαίας του ψευδοκράτους σε κτήριο στο Bedford Square, καθώς και μια πινακίδα στην είσοδο του κτηρίου: «Office of the London representative Turkish republic of northern Cyprus». Δηλαδή, «Γραφείο πρέσβη της ‘ΤΔΒΚ’ στο Λονδίνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Πιθανόν την ίδια χρονική περίοδο με την ονομασία των εμπορικών τμημάτων.

Η συγκεκριμένη παράνομη αντιπροσωπεία στο Λονδίνο, στην ιστοσελίδα της αυτοαποκαλείται ως «πρεσβεία» από το 1983. Αυτή η παράνομη αντιπροσωπεία, είναι εγκατεστημένη στα συγκεκριμένα γραφεία στο Λονδίνο, από το 1996.

Η σημερινή «πρέσβης» ονομάζετε Ζεχρα Μπασιαράν. Διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 και σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στο παρελθόν διετέλεσε υπάλληλος στο γραφείο του «πρέσβη» στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον. Όπως μάθαμε, υπάρχουν και αλλά εν λειτουργία γραφεία, σε αρκετές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ και δεκαετίες, οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις λανθασμένες πολιτικές και πρακτικές τους, έχουν υποβαθμίσει το κυπριακό πρόβλημα, από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, σε μια δικοινοτική διαφορά. Όταν η ίδια η πλευρά μας συνάπτει σχέσεις με διάφορους θεσμούς του ψευδοκράτους, αναγνωρίζοντας το παράνομο μόρφωμα, τότε πως περιμένουμε από τον διεθνή παράγοντα να αντιληφθεί την πραγματική φύση του προβλήματος μας και να λειτουργήσει προς συμφέρον μας;

Ας αντιληφθεί επιτέλους η πολιτική ηγεσία του τόπου, πως κρίνεται αναγκαίο η άμεση επαναχάραξη πολιτικής στο Κυπριακό, μακριά από επικίνδυνες και ανεφάρμοστες λύσεις Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.