Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε όπως κάθε χρόνο στην μεγαλειώδη Εθνικιστική Εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, για τους τρείς Αξιωματικούς που χάθηκαν για πάντα στο Αιγαίο, εκείνο το μαύρο ξημέρωμα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες Έλληνες Εθνικιστές, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εθνικιστική Νίκη που πέτυχε το ΕΛΑΜ την περασμένη Κυριακή ενάντια σε ολόκληρο το σύστημα, που ήταν αποτέλεσμα του αδιάκοπου αγώνα των «παιδιών με τις μαύρες μπλούζες».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ μιλώντας για τον Β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών, υπενθύμισε ότι και οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι είναι υποστηρικτές της ΔΔΟ, μιας λύσης που θα επιφέρει την τουρκοποίηση της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην άρνηση του Σ. Μαλά να ανοίξει τον φάκελο με το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, δείχνοντας τις φασιστικές του καταβολές, ο κ. Χρίστου τόνισε ο λόγος είναι διότι στα πρόσωπα των ΕΛΑΜιτών βλέπει τα πρόσωπα όσων χάθηκαν τιμώντας την Ελλάδα, βλέπει τα πρόσωπα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, τα πρόσωπα των πολεμιστών του 1974 και τα πρόσωπα των νεκρών της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Όσο αφορά τον κ. Αναστασιάδη, υπενθύμισε τις δηλώσεις του όσο αφορά την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, τονίζοντας ότι για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ με τον πιο δυναμικό τρόπο έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι «όποιος κι αν είναι ο επόμενος Πρόεδρος, τα Εθνικά Λάβαρα θα παραμείνουν ψηλά. Δεν τους φοβηθήκαμε όταν ήμασταν μερικές δεκάδες, ΔΕΝ θα φοβηθούμε τώρα που είμαστε χιλιάδες».

Καταλήγοντας, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι «Για τους Έλληνες της Κύπρου τίποτα δεν είναι σίγουρο, όμως θα είμαστε στις επάλξεις, όχι μόνο των πολιτικών αγώνων, αλλά και της ιστορίας αν χρειαστεί«.