Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην παρουσία εκατοντάδων Λεμεσιανών πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 12/1, με απόλυτη επιτυχία η Επαρχιακή Προεκλογική Συγκέντρωση του ΕΛΑΜ, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του κινήματος και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς, κοινοτάρχες και εκπροσώποι κοινοτικών συμβουλίων, έφεδροι καταδρομείς, έφεδροι ΟΥΚάδες, Αγωνιστές της ΕΟΚΑ και πολεμιστές του 1974.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ευάγγελος Καρακώστας, Χρήστος Χατζησάββας και Ιωάννης Σαχινίδης, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα, στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου.

Την εκδήλωση που συντόνιζε η συναγωνίστρια Μαρκέλλα Καλαποδά, άνοιξε με ομιλία του ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος τόνισε ότι στις 28 Ιανουαρίου οι πολίτες θα έχουν δύο επιλογές, να πορευτούν με το σύστημα ή να επιλέξουν τον μοναδικό αντισυστημικό υποψήφιο, τον κ. Χρίστο Χρίστου, ο οποίος θα αγωνιστεί για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Εν συνεχεία αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΠΑ.ΜΕ «Λακεδαιμόνιοι» ο κ. Μάριος Μυλωνάς, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί καθήκον κάθε Έλληνα της Κύπρου που αγωνίζεται για απελευθέρωση των σκλαβωμένων μας εδαφών, να στηρίξει την μοναδική αντιομοσπονδιακή υποψηφιότητα, αυτή του Προέδρου του ΕΛΑΜ.

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Βουλευτής Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, ο οποίος ανέγνωσε το αγωνιστικό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, υπογραμμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δηλώνει παρών σε κάθε Εθνικό Κάλεσμα. Έστειλε το μήνυμα πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν θα ανεχτούν κανένα συμβιβασμό για την Μακεδονία, ενώ τόνισε πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους. Κλείνοντας εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής στον Αγώνα του ΕΛΑΜ, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, που ανέλυσε το κοινοβουλευτικό έργο του ΕΛΑΜ, που μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο παρουσίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχει καταθέσει πάνω από 180 προτάσεις, αναφέροντας κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου το ΕΛΑΜ ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα του Εθνικό και Κοινωνικό συμφέρων.

Εν μέσω αποθέωσης, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στις προτάσεις του ΕΛΑΜ για κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αύξηση της κατώτατης σύνταξης και του κατώτατου μισθού, ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, μείωση της ανεργίας και τις θέσεις του ΕΛΑΜ για πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Ακολούθως, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι το ΕΛΑΜ αποτελεί την μοναδική ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακή επιλογή, που θα αγωνιστεί για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, όπως την ονειρεύτηκαν οι ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς. Παράλληλα, ανέπτυξε την πρόταση που έχει καταθέσει το ΕΛΑΜ στο Εθνικό Συμβούλιο για ενταφιασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και χάραξη μιας νέας στρατηγικής στην βάση του Ενιαίου Κράτους.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες και κυρίως την νεολαία να προσέλθουν στις κάλπες την 28η Ιανουαρίου, επιλέγοντας την μοναδική επιλογή που θα τιμωρήσει το παλαιοκομματικό σύστημα, αυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και τους Λεμεσιανούς από μια αίθουσα που ξεχείλιζε από παλμό να στέλνουν το μήνυμα πως «Τούτη η γη έχει φωνή».