Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5/1 στην τηλεοπτική εκπομπή του Κάπιταλ «Η Αλήθεια Καίει», όπου μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και τις θέσεις του ΕΛΑΜ.

Αρχικά, ο κ. Χρίστου καταδίκασε τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη για δήθεν ΑΟΖ του ψευδοκράτους, που οδηγούν στην νομιμοποίηση του Αττίλα και προωθούν μια λύση δύο κρατών, ενώ τόνισε την πάγια θέση του ΕΛΑΜ για ενιαίο ενεργειακό και αμυντικό δόγμα της Κύπρου με την Ελλάδα για ισχυροποίηση του Ελληνισμού στην περιοχή και ορθή εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Ακολούθως, μετά από σχετική ερώτηση του παρουσιαστή για την απόφαση της ψευδοβουλής να συμπεριλάβει το ΕΛΑΜ στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων στα κατεχόμενα, ο κ. Χρίστου τους ευχαρίστησε, τονίζοντας πως αποτελεί τιμή μετά από 44 χρόνια κατοχής της Πατρίδας μας, το ΕΛΑΜ να αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ενοχλεί τον κατακτητή.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τους εσφαλμένους χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο. Επιβάλλεται να αντιληφθούν, όπως είπε, πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ με τους εγκληματικούς χειρισμούς που ακολουθούνται από την κυβέρνηση, τίθεται θέμα Εθνικής επιβίωσης στην γη των προγόνων μας.

Όσο αφορά την οικονομία, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα των εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας και στην αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως όσο αφορά τα στεγαστικά δάνεια. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, επιβάλλεται να θεσπιστεί νομοθεσία που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, αλλά και να προχωρήσει νομοθετικό πλαίσιο για κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών στα κόκκινα δάνεια, βασισμένο σε κοινωνικά κριτήρια.

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρθηκε αναλυτικά και σε άλλες προτάσεις του ΕΛΑΜ για την οικονομικά και κοινονικά ζητήματα.