Την Πέμπτη 4/1, 67χρονος Ελληνοκύπριος οδηγός ταξί  προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, καθώς δέχτηκε αναίτια επίθεση με πέτρες από δύο πρόσωπα, τουρκοκύπριους, στα κατεχόμενα, οι οποίοι βρίσκονταν στον προμαχώνα στην περιοχή του οδοφράγματος του Λήδρα πάλας. Από τους πετροβολισμούς, έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.

Στις 15/11/16, όταν κατά την διάρκεια των αντικατοχικών εκδηλώσεων, ομάδα ανήλικων μαθητών επιτέθηκε κατά αυτοκινήτων με τουρκοκυπριακές πινακίδες σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας, έγινε μείζον θέμα και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου ζητούσε την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ανήλικων. Εκείνες τις ημέρες, ορισμένα πολιτικά κόμματα και κάποιες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη, λέγοντας πως τα πρόσωπα που δημιούργησαν τα έκτροπα κατά των τ/κ, ήταν μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Την απάντηση στους λασπολόγους την έδωσε η τότε Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου , η οποία σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η προγραμματισμένη πορεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Την ίδια ημέρα του περιστατικού, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαιτούσε την άμεση σύλληψη των «μελών του ΕΛΑΜ». Η επιθυμία του κατοχικού ηγέτη πήρε σάρκα και οστά καθώς τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες συλλήψεις ανήλικων μαθητών.

Αντιθέτως σήμερα δεν βλέπουμε την πολιτεία να καταδικάζει την επίθεση κατά του Ελληνοκύπριου οδηγού ταξί και να ζητά την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, απ’ ότι φαίνετε, είτε αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε φοβάται τις αντιδράσεις του κατοχικού ηγέτη, σε τυχόν καταγγελία του περιστατικού από την δική μας πλευρά.

Ως Έλληνες Εθνικιστές καταδικάζουμε τέτοιου είδους επιθέσεις κατά συμπατριωτών μας και καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αρχίσουν να αντιδρούν και να καταδικάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τέτοιας φύσεως έκτροπα κατά πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκοκύπριους.