Με την παρουσία εκατοντάδων φίλων και στελεχών του κινήματος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, την Τετάρτη 3/1, στο Παραλίμνι, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου.

Την εκδήλωση συντόνιζε η συναγωνίστρια Αναστασία Σπαρτιάτη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν το Στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου Παναγιώτης Τοφινής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου Στάθης Κωνσταντίνου και ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης. Οι συναγωνιστές αναφέρθηκαν στο πολιτικό ήθος του Προέδρου του ΕΛΑΜ, αλλά και στις κρυστάλλινες θέσεις που εκπροσωπεί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Ακολούθως, εν μέσω αποθέωσης, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε στην εκδήλωση τον Πατέρα του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κ. Σπύρο Σολωμού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του ΕΛΑΜ στο κυπριακό, την οικονομία και άλλα κοινωνικά ζητήματα, αναλύοντας τις προτάσεις νόμου που το ΕΛΑΜ έχει ήδη καταθέσει στο κοινοβούλιο.

Η παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, με τον παλμό τους, έστειλε το μήνυμα πως τούτη η Γη Έχει Φωνή.

Παράλληλα, η παρουσία του πατέρα του Εθνομάρτυρα Σολωμού, κ. Σπύρου, στην εκδήλωση, στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που συνεχίζει πιστό στον αγώνα που χάραξε ο Σολωμός με την θυσία του, εκείνον τον Αύγουστο του 1996, με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου, είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Το Μέτωπο Νεολαίας Αμμοχώστου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, το Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη και τον πατέρα του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού. Η μόνη πραγματική νεολαία που στέκεται στο πλευρό ενός υποψηφίου.