Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, στην προεκλογική εκπομπή του Σίγμα, το βράδυ της Τρίτης 19/12, όπου μίλησε εφ’ όλης της ύλης.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων παρέθεσε τις ρεαλιστικές θέσεις του κινήματος για καίρια ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας όπως η λαθρομετανάστευση και η οικονομία.

Ο κ. Χρίστου στη συνέχεια ανέλυσε σε βάθος τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για το Κυπριακό όπως αυτές έχουν κατατεθεί γραπτώς στο Εθνικό Συμβούλιο. Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μια πιθανή λύση ομοσπονδίας θα είναι καταστροφική για το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τόνισε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή του βάση, ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι ως δικοινοτικής διαφοράς, όπως παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι, όπως δήλωσε, απαραίτητο, ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο του ενιαίου κράτους.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος το ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κύριος Χρίστος Χρίστου, τόνισε, πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα δικαιώσουμε την εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας σε όσους ξέχασαν, ότι το 1974 η Τουρκία εισέβαλε, βίασε, σκότωσε, κατέστρεψε και κατέχει ακόμη παράνομα τις περιουσίες των συμπολιτών μας. 

Ο κ. Χρίστου μίλησε επίσης για θέματα της οικονομίας, όπου ανέφερε ότι επιβάλλεται να υπάρξει κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει νομοθεσία για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφερόμενος προς τους πολίτες, δήλωσε ότι στις 28 Ιανουαρίου θα έχουν κάποιες επιλογές, είτε να στηρίξουν κάποιο από τους υποψηφίους του παλαιοκομματικού συστήματος ή να στηρίξουν το ΕΛΑΜ στο αγώνα που δίνει για εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.