Δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρία Prime Consulting για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα και παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 15/12, στην παρουσία του Εκπροσώπου Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδη Γεάδη. Η Δημοσκόπηση δείχνει τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου να λαμβάνει ποσοστό 3.1%, παρουσιάζοντας συνεχή άνοδο, που σε συνδυασμό με την πτώση στα ποσοστά του κ. Λιλλήκα, ο οποίος πέφτει στο 3.3%, να εκτυλίσσεται ένα ντέρμπι για την 4η θέση.

Πιο αναλυτικά, με την αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων, όπως φαίνεται στο γραφικό πιο κάτω, ο Ν. Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 35%, ο Ν. Παπαδόπουλος 25.3%, ο Σ. Μαλάς 21.8%, ο Γ. Λιλλήκας 3.3% και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου 3.1%.

Η Δημοσκόπηση, πέραν της πρόθεσης ψήφου, παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Λαού έχει αντιληφθεί ότι οι πλείστοι υποψήφιοι δεν ξεκαθαρίζουν δημόσια την μορφή λύσης που επιθυμούν στο κυπριακό, καθώς όπως τόνισε ο κ. Γεάδη, η μόνη ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακή υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Χρίστου, σε αντίθεση με τους Ν. Παπαδόπουλο και Γ. Λιλλήκα που αν και παρουσιάζονται με ένα «αντιομοσπονδιακό» προφίλ, στην πραγματικότητα η λύση που προτείνουν είναι η ομοσπονδία.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι η παραδοχή του εκλογολόγου κ. Ορεινού, που είπε ότι το πιο πιθανό είναι πως η υποψηφιότητα του κ. Χρίστου θα παρουσιάσει υψηλότερα ποσοστά, λόγω της κρυφής ψήφου.

Αν και η συγκεκριμένη δημοσκόπηση παρουσιάζει αύξηση στα ποσοστά του ΕΛΑΜ, το κίνημά μας θα συνεχίσει προσγειωμένα τον αγώνα του. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, που θα καταδείξει τα ακριβή ποσοστά του ΕΛΑΜ και θα επιβεβαιώσει την άνοδο του κινήματός μας, θα είναι το βράδυ των εκλογών, στις 28 Ιανουαρίου.