Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα την Παρασκευή 1/12 μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΛΑΜ.

Για πολλοστή φορά ο κ. Χρίστου ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακό πολιτικό κόμμα στην Κύπρο, καθώς μια λύση ομοσπονδίας, είτε με «καλό» είτε με «κακό» περιεχόμενο, στην ουσία θα διχοτομήσει την Κύπρο. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία, με την ανοχή και τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, προσπαθεί να μετατρέψει τα κατεχόμενα σε Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να ενταφιάσουμε το πλαίσιο της ΔΔΟ, θέτοντας τις βάσεις για την Απελευθέρωση της Κύπρου, μέσω του ενιαίου κράτους.

Όσο αφορά τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι με την δυναμική που έχει αποκτήσει το ΕΛΑΜ στην κοινωνία, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αύξηση στα ποσοστά του κινήματος, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Ακολούθως, ο κ. Χρίστου ανέλυσε κάποιες από τις προτάσεις του ΕΛΑΜ για θέματα της οικονομίας, αλλά και στήριξη της κοινωνίας, όπως το κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών των δανείων.

Αναφερόμενος στο τεράστιο κεφάλαιο της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και των οικονομικών εγκλημάτων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι με την δημιουργία ειδικών δικαστηρίων για τέτοιας φύσης εγκλήματα θα μπορέσει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και επιστροφή χρημάτων στα κρατικά ταμεία.

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, μίλησε επίσης για θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το ΓΕΣΥ, τις εκτρώσεις και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Χρίστου κλείνοντας τόνισε προς όσους πολεμούν το ΕΛΑΜ ότι ο Λαός στις 28 Ιανουαρίου θα τους δώσει την απάντηση που τους αρμόζει.