Οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, μέσω του θεσμικού τους ρόλου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι οι μόνοι ευρωβουλευτές που αγωνίζονται για τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού, αναδεικνύοντας το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, που είναι η τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή, καταγγέλλοντας συνεχώς τις τουρκικές προκλήσεις και τις συνεχείς προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, με θέμα την μετακίνηση των οστών των δολοφονημένων  Ασσιωτών στον σκουπιδότοπο του κατεχόμενου Δικώμου ο οποίος καλύφτηκε με χώμα με κονδύλια της ΕΕ.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Προκαλούν τα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τη μετακίνηση την περίοδο 1995-1996 μεγάλου μέρους των οστών των 70 και πλέον Ασσιωτών, από τον ομαδικό τάφο στο Ορνίθι, στον σκουπιδότοπο του κατεχόμενου Δικώμου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1974.

Ο χώρος στο Δίκωμο, όπου μεταφέρθηκαν τα οστά, λειτουργούσε ως σκουπιδότος μέχρι το 2002 και σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ψευδοκράτος με ευρωπαϊκά κονδύλια, κάλυψε τα σκουπίδια με χώμα πέραν του ενός μέτρου και φύτευσε δένδρα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θα διακόψει επιτέλους την χρηματοδότηση προς τις κατοχικές αρχές;

Τι είδους κυρώσεις θα επιβάλει στο παράνομο καθεστώς των κατεχομένων;

Επίσης, ο κ. Επιτήδειος, κατέθεσε γραπτή ερώτηση σχετικά με τις παράνομες πτήσεις στης Atlasjet Airlines Ukraine στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Η ουκρανική εταιρεία «Atlasjet Airlines Ukraine» εκκίνησε πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αυτή η αεροπορική κίνηση αποκαλύφθηκε, προ ολίγων μηνών, όταν αεροπλάνο της εν λόγω εταιρείας τέθηκε σε κίνδυνο καθώς είχε πέσει σε χαλαζοθύελλα εκτελώντας το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Το συγκεκριμένο ουκρανικό αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της πτήσης του από το Χάρκοβο της Ουκρανίας προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με κωδικούς πτήσης της ουκρανικής εταιρείας, ωστόσο εν συνεχεία στο δεύτερο σκέλος της πτήσης, από την Κωνσταντινούπολη προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αυτό έλαβε προκειμένου να παραπλανήσει, κωδικούς πτήσης της τουρκικής μητρικής εταιρείας «Atlasjet Airlines». Εντούτοις, το αεροσκάφος Airbus Α320, με ουκρανικό νηολόγιο UR-AJC, ανήκει στην αεροπορική εταιρεία «Atlasjet Airlines Ukraine», η οποία είναι εγγεγραμμένη και αδειοδοτημένη από τις Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Ουκρανίας και όχι στην μητρική τουρκική.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ούτως ώστε να διακοπεί αυτή η παράνομη δραστηριότητα η οποία προκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ, από την οποία η Ένωση ζητεί να συνεναίσει στην ενίσχυση της Ουκρανίας;

Θα επιβάλει κυρώσεις στους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή την Τουρκία, την Ουκρανία και τις δύο αεροπορικές εταιρείες;