Κατά τη σημερινή περιοδεία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην αγορά της Πάφου, δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητο το προκλητικό θέαμα της αναστύλωσης του μουσουλμανικού τεμένους, που προ τουρκοκρατίας ήταν ναός της Αγίας Σοφίας.

Η κυβέρνηση που στα πλαίσια την μνημονιακής πολιτικής προχώρησε σε «αναγκαίες περικοπές» και μειώσεις στη κοινωνική πρόνοια και τον κρατικό προϋπολογισμό, πάντα εις βάρος των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων, διαθέτει ένα τεράστιο ποσό από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη για την πολυδάπανη αναστύλωση του μουσουλμανικού τεμένους.

Και το θέμα, δυστυχώς, δεν τελειώνει εδώ. Το τζαμί που συντηρεί η κυβέρνηση με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη είναι μία από τις αρχαιότερες Ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Κύπρου, της Αγίας Σοφίας, που στα χρόνια της σκοτεινής περιόδου της τουρκοκρατίας, μετατράπηκε βίαια σε θρησκευτικό χώρο λατρείας του βάρβαρου κατακτητή.

Αυτές οι πρακτικές, δήθεν μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όχι μόνο ισοπεδώνουν τη αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα της Κύπρου, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη αποκαρδιωτική μεταχείριση των δικών μας εκκλησιών και κοιμητηρίων στα κατεχόμενα, τα οποία ο Αττίλας λεηλατεί σε καθημερινή βάση.