Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19/11 στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων προς τιμή του Σταυραετού του Πενταδακτύλου, Κυριάκου Μάτση, ο οποίος πέθανε μαχόμενος στο κρησφύγετό του στο Δίκωμο, αρνούμενος να παραδοθεί στις 19/11/1958.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Γεάδης Γεάδη, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε έντονα από αγωνιστή της ΕΟΚΑ, ο οποίος μόλις κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, γυρνώντας προς τον Υπουργό του είπε αναφορικά με την επιδιωκόμενη «λύση» ομοσπονδίας ότι «Όταν μιλάτε για επανένωση, είναι σαν να μιλάτε για διχοτόμηση. Απελευθέρωση είναι η λέξη… Απελευθέρωση!».

Οι Έλληνες Εθνικιστές του ΕΛΑΜ πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξε ο Κυριάκος Μάτσης, δεν θα ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας, δεν θα συμβιβαστούμε με τον κατακτητή και θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.