Με το σύνθημα «Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία» πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση αδερφοποίησης της Χρυσής Αυγής με το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Σέρβου Εθνικιστή ηγέτη, Βόισλαβ Σέσελι στην Θεσσαλονίκη. 

Μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο προσφέρθηκε στον κ. Σέσελι μέσω του βουλευτή του σερβικού κοινοβουλίου Μίλιαν Νταμιάνοβιτς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο τ. Διοικητής του Αγίου Όρους και Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συναγωνιστής Νικόλαος Παπαδημητρίου.

Ο Σέρβος βουλευτής έκλεισε την ομιλία του με τα συνθήματα: “Ζήτω η Ελλάς” και «Η Κύπρος είναι Ελληνική” με τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη να απαντά στα σερβικά “Ζήτω η Σερβία” και “Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβικό”.

ΠΗΓΗ

Παρουσιάστηκε στο κοινό η απόφαση για κοινή δράση των Εθνικιστικών Κινημάτων Ελλάδος-Σερβίας. Στόχος μας η δημιουργία ενός Ορθόδοξου Τόξου ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και την Ισλαμοποίηση στην χερσόνησο του Αίμου, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης για να αναγγείλει το σχέδιο κοινής δράσης Ελλήνων και Σέρβων Εθνικιστών και να παρουσιάσει την κοινή επίσκεψη βουλευτών και στελεχών μας στις Μονές του Αγίου Όρους.

Εν συνεχεία μίλησε ο τ. Διοικητής του Αγίου Όρους και Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συναγωνιστής Νικόλαος Παπαδημητρίου. Στην ομιλία του παρουσίασε ιστορικά στοιχεία για την ελληνοσερβική φιλία και τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει το «Περιβόλι της Παναγίας» για τον Πολιτισμό και την Ορθοδοξία.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σέρβος βουλευτής Μίλιαν Νταμιάνοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί μείζον κίνδυνο για τα ευρωπαϊκά έθνη. Παρουσίασε επίσης τις θέσεις του κόμματός του για το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα ιστορική κοιτίδα του Σερβικού Έθνους.

ΠΗΓΗ