Χαιρετίζουμε την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την επέκταση των σχετικών συμβάσεων στους 11 μήνες, όμως, αναμένουμε να κατατεθεί σύντομα συγκεκριμένη πρόταση χωρίς αοριστίες.

Εξάλλου το ΕΛΑΜ είχε ευθύς εξαρχής τοποθετηθεί υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων για όσους έχουν υπερβεί τους 30 μήνες εργοδότησης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών, προ ολίγου στην επιτροπή Εργασίας ο σχεδιασμός αφορά 1165 οκτάμηνους εργαζόμενους που απασχολούνται ως ναυαγοσώστες, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, στις επαρχιακές διοικήσεις, στο Τμήμα Δασών και αλλού.

Οφείλουμε, επίσης, να αναφέρουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κλίμακας Α1-2-5, δεν έχουν ενημερωθεί για το οποιοδήποτε σχέδιο εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι τους τελευταίους 17 μήνες με τρεις διαφορετικές επιστολές ζητήσαμε όπως προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός αναφέρθηκε και για το μόνιμο προσωπικό και αναμένουμε την αναλυτική πρόταση του.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υποστηρίζει αυτές τις κινήσεις και στους επικείμενους προϋπολογισμούς θα υπερψηφίσουμε τις συγκεκριμένες πρόνοιες.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)