Εάν δώσουμε στην ξένη κοινή γνώμη όλες αυτές τις υποσχέσεις για γήπεδα, στάδια, πλατείες, ταμεία, μισθούς, επιδόματα και άλλες τέτοιες (κούφιες) υποσχέσεις σίγουρα θα αντιληφθούν ότι ζούμε σε μια χώρα ευμάρειας που όλα δουλεύουν ρολόι.

Είναι, όμως, αυτή η πραγματική εικόνα της Κύπρου; Όχι ασφαλώς και αυτή δεν είναι δική μας απάντηση, αλλά η απάντηση χιλιάδων πολιτών αυτού του τόπου που είτε παραμένουν σε αυτή την χώρα είτε έφυγαν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Και, αφού αυτή δεν είναι η πραγματική εικόνα γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει αυτό το παιγνίδι; Μα απλούστατα είτε γιατί δεν έχει αντιληφθεί σε ποιές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις ζει ο λαός μας είτε το έχει αντιληφθεί, αλλά μας ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Όσο για τους υπόλοιπους υποψήφιους συνεχίζουν και εκείνοι το ίδιο παιγνίδι, αλλά από την ανάποδη. Μιας και δεν βρίσκονται στην καρέκλα, συμπεριφέρονται λες και όταν θα βρεθούν θα κάνουν και αυτοί τα ίδια ξεχνώντας ότι τα κόμματα που τους αντιπροσωπεύουν μας έχουν κυβερνήσει αρκετές φορές το καθένα οδηγώντας μας σε αυτό που ζούμε εδώ και 10 χρόνια.

Η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ είναι για αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς η πιο σωστή διότι δεν εμπεριέχει ψεύτικες υποσχέσεις. Ο Χρίστος Χρίστου διεκδικεί την προεδρία της Δημοκρατίας με καθαρές προτάσεις χωρίς μισόλογα και χωρίς κανένα απολύτως κομματικό συμφέρον.

Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΛΑΜ για την προεδρία της Δημοκρατίας εκτός από οτι έχει εκείνη την δυναμική για να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις έχει τις προοπτικές από έναν άνθρωπο καθαρό που απέδειξε με τα έργα του, πλέον και ως βουλευτής, ότι είναι δίπλα στον λαό, δίπλα στον Έλληνα της Κύπρου, δίπλα στον συνάνθρωπο με προτάσεις που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν, ώστε η Κύπρος να αποδείξει ότι νοιάζεται για τους νέους, για τους συνταξιούχους, για τους γονείς, για την παιδεία.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ