Με αφορμή την υπερψήφιση του ψηφίσματος του ΑΚΕΛ για «καταγγελία της ενίσχυσης των εθνικιστικών κομμάτων » από την Κυπριακή βουλή, θα παραθέσω πιο κάτω μερικές απόψεις όσον αφορά το γεγονός της ραγδαίας ανόδου των Εθνικιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη.

Αρκετοί πολιτικάντηδες, κατευθυνόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι και λοιποί θολοκουλτουριάρηδες, διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά, σε δημοσιογραφικά άρθρα, στα κανάλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «κατάντια» των ανθρώπων οι οποίοι γύρισαν την πλάτη τους στο παλαιοκομματικό σάπιο σύστημα της σήψης και της διαφθοράς, που έχει οδηγήσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς στην εξαθλίωση, την φτώχεια και στην ανέχεια, κάνοντας αναφορά στην «απαράδεκτη» στροφή όλων αυτών των ανθρώπων προς τον Εθνικισμό. Τους ακούμε συνεχώς να παπαγαλίζουν λόγια όπως «Τα ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη έχουν ραγδαία εκλογική άνοδο λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις Ευρωπαϊκές χώρες. Αρκετοί άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να δίνουν ψήφο διαμαρτυρίας σε ακραία εθνικιστικά κόμματα». Με αυτά τα λόγια, θέλουν να περάσουν το μήνυμα στην κοινή γνώμη πως οι εθνικιστές οι οποίοι απαρτίζουν τα διάφορα εθνικιστικά κόμματα και διεξάγουν πολιτικό αγώνα, πως δεν είναι σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις πνευματικές και πολιτικές ικανότητες να ασκήσουν σοβαρή  πολιτική για την επίλυση των διάφορων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων που μαστίζουν τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως τα εθνικιστικά κόμματα δεν έχουν σοβαρές πολιτικές θέσεις και πλήρες πολιτικό πρόγραμμα. Προπαγανδίζουν συνεχώς πως «οι Εθνικιστές είναι άνθρωποι αμόρφωτοι και τραμπούκοι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από πολιτική και απλά συνθηματολογούν για να κερδίσουν τις μάζες του λαού οι οποίες πένονται από την οικονομική κρίση»

Καταρχήν να δηλώσουμε, πως είναι εντελώς λανθασμένος ο όρος «ακροδεξιά» που χρησιμοποιούν αρκετοί, καλοθελητές και μη, όταν θέλουν να αναφερθούν στα διάφορα εθνικιστικά κινήματα. Τι σχέση έχουν οι εθνικιστές με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που ενστερνίζονται τα δεξιά κόμματα;; Ένα γνήσιο Λαϊκό Εθνικιστικό κόμμα πιστεύει στην Κοινωνική δικαιοσύνη και αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατικών και  λαϊκών στρωμάτων και της φτωχολογιάς. Τα Λαϊκά Εθνικιστικά κόμματα αγωνίζονται κατά  των μηχανισμών της οικονομικής ολιγαρχίας που επιφέρουν κοινωνική ανισότητα, φτώχεια και αύξηση της ανεργίας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα, συμφωνώ με την παρατήρηση ότι η παρούσα οικονομική κρίση έδωσε ώθηση στα εθνικιστικά κόμματα να βγουν στην επιφάνεια. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι επειδή «οι πολίτες λόγω αγανάκτησης στρέφονται στα άκρα». Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν την πολιτική, πολιτισμική και οικονομική παγκοσμιοποίηση να απειλεί το Έθνος τους, τον πολιτισμό τους και την πραγματική  ευημερία του λαού τους. Η οικονομική κρίση ήταν η αφορμή για να αρχίσουν οι λαοί της Ευρώπης να αντιλαμβάνονται το ύπουλο παιχνίδι που έστησαν κάποιοι εις βάρος τους. Ναρκωτικά, αθεΐα, ισοπέδωση ηθών, εθίμων, παραδόσεων και πολιτισμών, φτώχεια.. Αυτά είναι τα αποτελέσματα που επέφεραν στις Ευρωπαϊκές  κοινωνίες οι πολιτικές των νεοφιλελευθέρων δεξιών και των μπολσεβίκων αριστερών. Οι Ευρωπαϊκοί  λαοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται  πλέον πως τα εθνικιστικά κόμματα είναι οι μοναδικές δυνάμεις που προασπίζουν τα συμφέροντα τους. Έχουν πλέον αντιληφθεί πως μονάχα οι Εθνικιστές  αγωνίζονται πραγματικά για την διαφύλαξη της Εθνικής τους ταυτότητας και της πολιτισμικής και ιστορικής τους κληρονομιάς. Ο λόγος δηλαδή που μια μεγάλη μερίδα του Ευρωπαϊκού πληθυσμού στρέφεται προς τον Εθνικισμό, είναι επειδή άρχισαν σιγά σιγά οι Ευρωπαίοι να αφυπνίζονται  και να αναγνωρίζουν  πως ο Λαϊκός Εθνικισμός ως κοσμοθεωρία ,όταν εφαρμοστεί στην πατρίδα τους θα φέρει πραγματική πρόοδο, ευημερία, και προπαντός θα γεμίσουν οι ψυχές των ανθρώπων με αίσθημα φιλοπατρίας και εθνικής υπερηφάνειας.

Ενάντια στο ρεύμα των σύγχρονων καιρών και της  παγκοσμιοποίησης, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται για πατρίδα, αξίες και ιδανικά. Είμαστε εμείς, τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες που κρατούν ψηλά τα λάβαρα του Έθνους. Είμαστε αποφασισμένοι να γκρεμίσουμε το σάπιο και αμαρτωλό σύστημα που καταδυναστεύει το λαό και την πατρίδα μας. Ήρθαμε για να μείνουμε και να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης των ξένων και εγχώριων δυναστών που ασελγούν πάνω στην πατρίδα και τον λαό μας.

Σωτήρης Παπακυριακού
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)