Δημοσκόπηση κάλπης με προσωπικές συνεντεύξεις διενήργησε η εταιρία CMRC Cypronetwork για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 10/11 στην βραδινή προεκλογική εκπομπή του ΑΝΤ1, παρουσία του Εκπροσώπου Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδη Γεάδη. Η Δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου και δείχνει τον Πρόεδρο ΕΛΑΜ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου να λαμβάνει ποσοστό 3.6% που με την αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων φτάνει το 5%.

Όπως δείχνει το πιο κάτω γραφικό, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Νίκος Αναστασιάδης με 26,3% με τον Νικόλα Παπαδόπουλο στη δεύτερη θέση με 19,7% και τον Σταύρο Μαλά στην τρίτη με 17%. Ο Γιώργος Λιλλήκας εξασφαλίζει 4%, ο Χρίστος Χρίστου 3,6% και ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης 0,9%.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στο πιο κάτω γραφικό, με την αναγωγή η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως ακολούθως: Νίκος Αναστασιάδης 36,8%, Νικόλας Παπαδόπουλος 27,5%, Σταύρος Μαλάς 23,8%, Γιώργος Λιλλήκας 5,7%, Χρίστος Χρίστου 5% και Φοίβος Μαυροβουνιώτης 1,2%.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η δημοσκόπηση ξεκίνησε λίγες μέρες πριν παρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ και ανακοινωθεί πως ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου θα είναι ο υποψήφιος του κινήματος στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, γεγονός όπως είναι αναμενόμενο έχει επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την απήχηση που έχει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην κοινωνία, καθώς συγκριτικά με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το ΕΛΑΜ υπερ-πενταπλασιάζει τα ποσοστά του, καθώς από 0.88% φτάνει στο 5%.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 (3.7%), το ΕΛΑΜ παρουσιάζει 1.3% αύξηση των ποσοστών του, που εάν αναλογιστεί κάποιος την αυξημένη προσέλευση των ψηφοφόρων στις προεδρικές  εκλογές σε σχέση με τις βουλευτικές, τότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως ο απόλυτος αριθμός των ψηφοφόρων του Εθνικιστικού Κινήματος έχει αυξηθεί κατ’ αντιστοιχία σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο η μόνο πραγματική «δημοσκόπηση» θα είναι αυτή που θα ανακοινωθεί το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου.