Τα πολιτικά τερτίπια ίσως να είχαν απήχηση σε άλλες εποχές, όχι, όμως, στην εποχή που ζούμε. Ο λαός της Κύπρου ξέρει ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις είτε είναι κούφιες είτε εμπεριέχουν έστω μια μικρή δόση αλήθειας είναι διότι πλησιάζουν οι εκλογές και όχι γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν τον λαό.

Το σύνθημα της Κυβέρνησης κάλιο αργά παρά ποτέ, που προσπαθεί να περάσει στο υποσυνείδητο των ψηφοφόρων με άμεσο στόχο να τους κλέψει την ψήφο τους με αλλοπρόσαλες υποσχέσεις όχι μόνο δεν θα περάσουν, αλλά γίνονται και αντικείμενο χλευασμού στις τάξεις των πολιτών αυτού του τόπου.

«Κάλιο αργά παρά ποτέ» ένα υποσυνείδητο μήνυμα της Κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι έστω και την υστάτη (δηλαδή μόλις δυο μήνες πριν από τις εκλογές) κατόρθωσε να βρει εκείνα τα κεφάλαια, ώστε να αρχίσει να κλείνει τρύπες όπως κούρεμα καταθέσεων, συντάξεις, επιδόματα και άλλα που ίσως σε άλλους καιρούς να είχαν αντίκρισμα, αλλά το ξαναλέμε όχι στην εποχή που ζούμε.

Ακόμη και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα τους ξεπληρώσουν εμείς τους θυμίζουμε ότι τα χρόνια που σπαταλήσαμε με τις πολιτικές πρακτικές τους που οδηγήσαν την χώρα στην κατάρρευση δεν γυρίζουν πίσω. Τα χρόνια που πέρασαν δεν ξεπληρώνονται και ούτε θα τους θυσιάσουμε άλλα χρόνια από τις ζωές μας για να τους εμπιστευτούμε ξανά.

Βγαίνουν, υπόσχονται, αλλά πίσω από την πλάτη έχουν σταυρωμένα τα δάχτυλα όπως τόσα χρόνια σταύρωναν τους πολίτες αυτού του τόπου υπέρ των δικών τους συμφερόντων σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ