Στην Μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ψήφισμα που θέτει ενώπιον της βουλής το ΑΚΕΛ με στόχο όπως αναφέρουν την καταδίκη της «ακροδεξιάς», του «φασισμού», του «Ναζισμού» και του «Ρατσισμού» στην Ευρώπη. Μάλιστα, στοχοποιώντας το ΕΛΑΜ, καλούν τις αρχές να παρακολουθούν την υπό εξέλιξη δίκη του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, για να εξετάσουν παρόμοια ποινικά αδικήματα στην Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, ανέφερε όσο αφορά την Χρυσή Αυγή, πως αν και διώκεται από το Ελλαδικό σύστημα, κανένα στέλεχος ή βουλευτής του κόμματος δεν έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο, αλλά διώκεται με βάση το πολιτικό φρόνημα.

Όπως τόνισε ο κ. Γεάδη, το ΑΚΕΛ επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για τον «φασισμό» και τον «ναζισμό», την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται και ενστερνίζονται άλλα αιματοβαμμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Επίσης ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΑΜ καταδικάζει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, από οποιοδήποτε ιδεολογικό υπόβαθρο και αν προέρχονται, καθώς η πολιτική ταυτότητα του ΕΛΑΜ είναι ξεκάθαρα Εθνικιστική – Πατριωτική.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, αναδεικνύοντας τον πολιτικό πολιτισμό του κόμματός της, δήλωσε πως κάνει υπέρβαση που κάθεται στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ με εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, όμως δεν επιθυμεί οποιαδήποτε συνομιλία μαζί του.

Ο κ. Γεάδης κατακεραύνωσε την εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, λέγοντας της πως αν και αρνείται να συνομιλήσει με εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ έλαβε μέρος σε διεθνές «κομμουνιστικό» φεστιβάλ όπου συμμετείχε αντιπρόσωπος του κόμματος του Κιμ Γιονγκ Ουν, που αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους κινδύνους.