«Ψηφοφαγεί· εκείνος όστις, χαριζόμενος ή δωροδοκούμενος, εκλέγει τον ανάξιον εκλογής δίδων την ψήφον του». Αδ. Κοραής

Εισερχόμενοι στη θερμή προεκλογική περίοδο, πολλά ακούγονται και θα ακουστούν περί πατριωτικών θέσεων οι οποίες σύντομα θα ξεθωριάσουν με το πέρας της αναμέτρησης. Τα φερέφωνα του κομματικού κατεστημένου θα ειδικευτούν στη φιλαυτία, στον ηθικό σχετικισμό και θα είναι σίγουρα αρκετά φειδωλοί με την αλήθεια. Θα πουλούν πατριωτικές ατάκες στα τηλεοπτικά πάνελ , θα διατρανώνουν τη «αμετακίνητη» θέση τους για κόκκινες γραμμές υιοθετώντας Εθνικόφρονες θέσεις και κατέχοντας τις  λύσεις για ΟΛΑ τα προβλήματα της κοινωνίας.

Για χάριν της ψηφοθηρίας θα υψώσουν τόνους, θα δημιουργήσουν πρωτοσέλιδα, αρκετό χαμένο τηλεοπτικό χρόνο και ο κόσμος θα διχαστεί και πάλι σε κομματικά χαρακώματα.  Όλοι θα τάζουν τη πολυπόθητη αλλαγή με μόνο και ξεκάθαρο αυτοσκοπό την εξουσία.

Ο μιθριδατισμός όμως αυτός κάπου πρέπει να τελειώσει! Σε μια κατεχόμενη πατρίδα, που ο κάθε ψήφος θα καθορίσει την επόμενη μέρα για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, αυτά τα παιχνίδια παραείναι επικίνδυνα. Οι πολίτες που έχουν καταντήσει αθύρματα του κομματικού εκτραχηλισμού οφείλουν να αναλογιστούν όχι τη πελατειακή σχέση, αλλά το μέλλον το παιδιών τους. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε φωνές που δεν τον έχουν κοροϊδέψει, δεν τον έχουν εξευτελίσει, δεν τον έχουν κλέψει,  δεν τον έχουν πτωχεύσει. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η μόνη καθαρή φωνή που δεν έχει αλλάξει και δεν έχει προσαρμόσει τις θέσεις του χάριν πολιτικού συμφέροντος και στέκεται απέναντι στη δυναστική παθογένεια της κομματοκρατίας που έχει κυριαρχήσει του κράτους.

Οι θέσεις μας διαχρονικές και ξεκάθαρες, προωθώντας μόνο το Εθνικό συμφέρον ως ακολούθως:

Είμαστε ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ, επιμένουμε σε ολική αλλαγή πλεύσης στο Κυπριακό , αντιπροτείνοντας τη λύση ενιαίου κράτους.

Απαιτούμε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων τώρα! Αρκετά με την οικονομική ενίσχυση του κατακτητή και τα παρεμφερή προβλήματα που δημιουργούνται από την διάνοιξη!

Επιμένουμε στη τιμωρία των ενόχων και στη διαλεύκανση των οικονομικών εγκλημάτων στο τόπο μας και των αδιαφανών σχέσεων μεταξύ κράτους -ιδιωτών.

Αιτούμε αλλαγή στην μεταναστευτική πολιτική, καθώς έχει αυξηθεί η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών. Έχουμε χιλιάδες εποίκους στο κατεχόμενο μέρος του νησιού μας και την ίδια στιγμή μαστιζόμαστε από την εισβολή άλλων τόσων λαθραίων μουσουλμάνων στις ελεύθερες περιοχές κάτω από την επίπλαστη ετικέτα του «πρόσφυγα».

Εναντιωνόμαστε στην ισλαμοποίηση και γκετοποίηση των περιοχών μας, ενώ οι δικές μας εκκλησιές στα κατεχόμενα, τα κοιμητήρια και τα αρχαία μας μνημεία παρακμάζουν με το πιο βάρβαρο τρόπο!

Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, προσπαθώντας να κρατήσουμε τους νέους μας στο τόπο τους, δίνοντας τους τη ευκαιρία να μεγαλουργήσουν στη γη των προγόνων τους!

Αξιούμεν την ισότητα όλων των πολιτών αυτού του κράτους και ειδικά των ασθενέστερων τάξεων που έχουν υποστεί τα λάθη της πολιτικής κακοδιαχείρισης ειδικά στο τομέα της ΥΓΕΙΑΣ!

Επιδιώκουμε την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, αφού ο Πενταδάχτυλος δεν μας δίνει περιθώρια επανάπαυσης αλλά ούτε και οι συνεχόμενες απειλές του κατακτητή.

Τιμούμε την ιστορία μας και τη καταγωγή μας ως Έλληνες, αρνούμενοι  να ξεχάσουμε τα εγκλήματα κατά του Έθνους μας και ενισχύοντας την ιστορική Μνήμη.

Απαιτούμε μια Ελληνοκεντρική παιδεία και την ορθοδοξία ως καθοριστικό πυλώνα που θα μας διασφαλίσουν τη συνέχιση μας ως ακριτικός  Κυπριακός Ελληνισμός.

Ο κάθε πολίτης αυτού του ταλαιπωρημένου κράτους οφείλει να μην «ποιεί τη νύσσαν» κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή!  Η ψήφος μας καθορίζει το μέλλον μας όσο τετριμμένο και αν ακούγεται! 

Μακριά από τον παθητικό ραγιαδισμό, ας διεκδικήσουμε επιτέλους την Εθνική μας αξιοπρέπεια! Ας σηκώσουμε το κεφάλι περήφανα όπως αρμόζει στον κάθε Έλληνα!

Στηρίζουμε Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), Εναντίον Όλων!

Αλίκη Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ