Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να ξεκαθαρίσει την θέση του σε σχέση με το σημερινό ψήφισμα που τέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και αφορούσε προτροπή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδιώξει λύση που δεν θα επιτρέπει συνέχιση των εγγυήσεων, αλλά και να επιδιωχθεί η αποστρατιωτικοποίηση του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Χρίστου, ξεκαθάρισε πριν τεθεί προς ψήφιση ότι το Κίνημά μας συμφωνεί με το σκεπτικό του ψηφίσματος για κατάργηση των εγγυήσεων, εν τούτοις διαφωνεί με την πρόταση για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, για αυτό ζήτησε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη πρόνοια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, γι’ αυτό τηρήσαμε αποχή.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διαφωνεί κάθετα με την πρόταση για αποστρατιωτικοποίηση, αφού κάτι τέτοιο το θεωρεί ουτοπικό και παράλογο, την στιγμή μάλιστα που η ευρύτερη περιοχή που γειτνιάζει με την Κύπρο μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Με απλά λόγια, ΟΛΟΙ στηρίζουν να μείνει η Κύπρος έρμαιο των οποιονδήποτε εξωτερικών απειλών, ενώ ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) νοιάζεται για την ασφάλεια της Κύπρου.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)