Οφείλουμε ως κοινωνία, ως Πολιτεία, ως Κράτος, όπως οφείλει και αυτή η Κυβέρνηση της «Ανάπτυξης» να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες και να αποδεικνύει έμπρακτα ότι σε αυτό τον τόπο δεν ζουν πολίτες δύο ταχυτήτων και ιδιαίτερα σε τέτοιες ευαίσθητες ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι μας.

Ο χειρότερος εχθρός των ηλικιωμένων είναι η μοναξιά και το κράτος οφείλει πολλά σε αυτούς που επί σειρά ετών πρόσφεραν για την ύπαρξή του, την βιωσιμότητά του και την ανάπτυξή του. Είπαμε ανάπτυξη; Μια λέξη που αρέσει σε αυτή την Κυβέρνηση, αφού όπου σταθούν και όπου βρεθούν την αναφέρουν διατυμπανίζοντας ότι έχει έλθει επιτέλους η περιβόητη Ανάπτυξη.

Και όμως, η Πολιτεία αντί να συμβάλει και να συνδράμει στην κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων γενικότερα και των συνταξιούχων ειδικότερα έρχεται και τους δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα επιβάλλοντας τους πληρώνουν όλο και περισσότερα.

Αυτή την φορά, συνταξιούχοι άρχισαν να διαμαρτύρονται όταν οι ατσίδες της Κυβέρνησης αποφάσισαν όπως οφείλουν να πληρώνουν τα επιμορφωτικά μαθήματα που γίνονται κατά καιρούς στα διάφορα επιμορφωτικά κέντρα. Λες και το Κράτος θα πλουτίσει από αυτές τις συνδρομές.

Αντί, να αφήσουν τους συνταξιούχους να λαμβάνουν μέρος δωρεάν σε τέτοιες δραστηριότητες που τους κάνουν να νιώθουν ακόμη ενεργοί ως άνθρωποι και ως ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας, θέλουν να τους κλείσουν στα σπίτια τους βάζοντας τους όλο και περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Διότι για τον χαμηλοσυνταξιούχο είναι περιοριστικό μέτρο να αναγκάζεται να πληρώνει κάτι που θα μπορούσε να το απολαμβάνει δωρεάν όπως τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ