Η Τουρκία συνεχίζει τα πολιτικά παιγνίδια της και παίζει με τις ανθρώπινες ζωές. Παρόλο το δήθεν κλίμα καλής θέλησης για επίλυση του κυπριακού που τόσο προκρίνουν οι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εντούτοις δημιουργούνται διαρκώς νέοι κίνδυνοι για τις πτήσεις πάνω από την Κύπρο μας εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της Τουρκίας και του νεοσουλτάνου Ερντογάν. Πώς;

Όπως πληροφορούμαστε για ακόμη μια φορά χθες υπήρξε φόβος για σύγκρουση αεροπλάνων διότι η Τουρκία πεισματικά δεν έρχεται σε συνεννόηση με τον δικό μας πύργο ελέγχου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αεροπλάνα που κατευθύνονται προς το παράνομο αεροδρόμια των κατεχομένων να μην ελέγχονται από τον επίσημο αερολιμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ειδικοί» σε θέματα πτήσεων μιλούν ακόμη και για φόβο σύγκρουσης αεροσκαφών, αφού αρκετές φορές τα αεροπλάνα λόγω της έλλειψης συνεννόησης πετούν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στο τουριστικό μας προιόν, αλλά και στην ασφάλεια των ταξιδιωτών, διότι η κίνηση φέτος στα δυο αεροδρόμια μας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και με βάσει τις εκτιμήσεις για του χρόνου ίσως να είναι και ακόμη περισσότερο αυξημένη, λόγω των τουριστών που επιλέγουν το νησί μας.

Απορούμε πότε θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα, η καταγγελία της Τουρκίας και η καταγγελία για την παράνομη χρήση του αεροδρομίου στα κατεχόμενα που εκτός από ότι δημιουργεί προβλήματα στην οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας προκαλεί πλέον και θέματα ασφαλείας για τους ταξιδιώτες.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ