Τα βλέμματα πλέον σε σχέση με τον προεκλογικό αγώνα, είναι στραμμένα στα κομμάτια που αναμένεται να ολοκληρώσουν το παζλ των υποψηφιοτήτων ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.
Το παζλ των προεδρικών εκλογών αναμένεται να ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΕΛΑΜ να κατέλθει με δικό του υποψήφιο, κάτι που θα επισημοποιηθεί το δεύτερο μισό του Οκτώβρη και σίγουρα μετά από όλα όσα θα προηγηθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Στο ΕΛΑΜ, παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κατέλθουν με δικό τους υποψήφιο, είτε αυτός θα είναι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είτε κάποιος άλλος από τους δυο που βρίσκονται στη λίστα των συλλογικών οργάνων του κόμματος.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στη λίστα του ΕΛΑΜ βρίσκονται τρία άτομα:
  • Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου
  • Ένας ακαδημαϊκός
  • Ένας τεχνοκράτης ο οποίος δεν είναι κομματικοποιημένος
Αυτό το διάστημα γίνονται εντατικές συνεδρίες για να διαμορφωθεί το πρόγραμμα και οι θέσεις που θα προβάλλει το κόμμα ενόψει Προεδρικών.
Πηγές εντός ΕΛΑΜ αναφέρουν ότι ο βασικός στόχος είναι να εξευρεθεί μια επιλογή υποψηφίου, η οποία να εκφράζει τις θέσεις του κόμματος, να μπορεί να συσπειρώσει στο μέγιστο βαθμό τους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ και αν καταστεί δυνατό να μπορεί να κάνει και ανοίγματα ευρύτερα στην κοινωνία ανεξάρτητα από κόμματα.
Πάντως στο ΕΛΑΜ βλέπουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με ευχαρίστηση, καθώς κρίνουν το ποσοστό που λαμβάνει ο υποτιθέμενος υποψήφιος του κόμματος, αρκούντως ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχουν εξαγγείλει και δεν έχουν γνωστοποιήσει θέσεις και προτάσεις προς τους πολίτες. Το ποσοστό αυτό κινείται γύρω στο 3-4% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.