Παράδοξο είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα ασφαλείας λόγω των πολλαπλών τρομακρατικών κτυπημάτων και εμείς στην Κύπρο έχουμε ακόμη ανοικτά τα οδοφράγματα.

Παράδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ ελέγχονται πλήρως όποιοι μπαίνουν από τις νόμιμες οδούς με τις τεράστιες καθυστερήσεις σε αεροδρομία (ακόμη και στην Κύπρο) να δημιουργούν εμφράγματα στην όλη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και από την άλλη να μπορεί ο καθένας με μια ψαρόβαρκα να μπαίνει παράνομα σε ένα νησί και να μην ελέγχεται διότι φέρει την άτυπη ταυτότητα του «Μετανάστη».

Η Κύπρος οφείλει να τα προσέξει όλα αυτά διότι στην τελική δημιουργούμε πολίτες δύο ταχυτήτων. Αυτούς που θέλουν να μπουν νόμιμα στο νησί μας και ταλαιπωρούνται στις ουρές διότι υπάρχει ένας τεράστιος έλεγχος, έστω και εάν κρατούν διαβατήρια και από την άλλη στα οδοφράγματα να εισέρχεται ο καθένας χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι ελέγχοι.

Πάντως, στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω των τελευταίων μέτρων που λήφθησαν έγινε πραγματικός χαμός και αυτό θα πρέπει επιτέλους να μας ανησυχήσει τι ακριβώς επιδιώκουμε ως κράτος την ασφάλειά μας ή απλά να κάνουμε αυτά που λέει η Ευρώπη και από την άλλη να κάνουμε τα δικά μας αφήνοντας τα οδοφράγματα ορθάνοικτα.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ