Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο στην οποία παράλληλα αναφέρθηκε και για την παράνομη τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, η διαδικασία της αποχωρήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει με τρόπο πολιτισμένο, ανάλογο του κύρους των δύο μερών. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιδεικνύει εκδικητική διάθεση, διότι οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισαν να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ως ομήρους τους υπηκόους των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που ζουν και εργάζονται εκεί, απειλώντας να καταστρέψει τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους.

Θα συμφωνήσω με τη θέση του κυρίου Verhofstadt ότι πρέπει στο Μπέλφαστ να γκρεμιστούν οι φράκτες που χωρίζουν κάποιες συνοικίες της πόλεως. Αυτό πρέπει να γίνει, διότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι όμως, εξίσου, απαράδεκτο να διατηρείται η πράσινη γραμμή στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, τμήμα της οποίας κατέχεται παράνομα από την Τουρκία. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση – γιατί και αυτή ευθύνεται για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση – να λάβει τα μέτρα της ούτως ώστε να πιεστεί η Τουρκία και να λήξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μειώνει το κύρος της πολιτισμένης Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

Ελευθέριος Συναδινός: Απαλλάξτε την Ευρώπη από την Τουρκία!

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης και 20ής Οκτωβρίου 2017 επισημαίνοντας ότι, έπειτα από χρόνια τελματωμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, οι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διαδικασία είναι νεκρή, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δίδεται η χρυσή ευκαιρία στους ηγέτες των κρατών μελών να διακόψουν οριστικά κάθε συνεργασία και συνομιλία με την Τουρκία.

Ακολουθεί η ομιλία:

«Κύριε Πρόεδρε, τα θέματα της ατζέντας της επόμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αν και πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν οι ίδιες καταστροφικές πολιτικές στα θέματα μετανάστευσης, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του δήλωσε, ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται πια, την ένταξή της στην ΕΕ.

Επιπρόσθετα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι, η Τουρκία υπό την προεδρία του Ερντογάν έχει γυρίσει την πλάτη της στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπειτα από χρόνια τελματωμένων ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, οι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η διαδικασία είναι νεκρή, γνωρίζοντας τους διωγμούς του Ερντογάν εις βάρος των επικριτών του, τις δηλώσεις του περί «ναζιστικών» κυβερνήσεων στην Ευρώπη και το δημοψήφισμα που του έδωσε υπερεξουσίες.

Όμως τώρα είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους ηγέτες των κρατών μελών, να απαλλάξουν την Ευρώπη από τον Ερντογάν και να διακόψουν κάθε συνεργασία και συνομιλία με την Τουρκία