Οι κατοχικές Αρχές, κατά παράβαση της Συνθήκης της Γ’ Βιέννης τερμάτισαν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Ελλληνοκύπριους εκγλωβισμένους της χερσονήσου της Καρπασίας.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα πολλά πρόσωπα του κατοχικού ηγέτη που παίζει πραγματικά με τα συναισθήματά μας, αλλά δυστυχώς οι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας του έδωσαν τέτοιο αέρα που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Τα Ηνωμένα Έθνη, υποκύπτοντας ουσιαστικά στην εξαγγελία του παράνομου καθεστώτος για επιβολή δασμών στα αγαθά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς του εγκλωβισμένους, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να περάσουν από τις Κρατικές Αποθήκες και να φορτώσουν τα κιβώτια. Κίνηση η οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε γίνει, ανεξάρτητα των προθέσεων των κατοχικών Αρχών και η οποία προφανώς ενόχλησε την κυβέρνηση.

Το αυτοκίνητο των Ηνωμένων Εθνών πήγε κανονικά το πρωί και φόρτωσε από τον Ερυθρό Σταυρό τα φάρμακα που προορίζονταν για τους εκγλωβισμένους και τα οποία εξαιρούνται από την απόφαση των κατοχικών Αρχών για επιβολή «δασμών» και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Ματαία οι λειτουργοί στις Κρατικές Αποθήκες, ανέμεναν το αυτοκίνητο να περάσει για να φορτώσει τα κιβώτια που είχαν ετοιμάσει για τους εγκλωβισμένους στο Ριζοκάρπασο και στην Αγία Τριάδα όπως γινόταν κάθε Τετάρτη.