Μόνο γέλωτα προκαλούν όλα όσα ακούγονται και λέγονται τις τελευταίες εβδομάδες για την κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο.

Η Κυβέρνηση δια στόματος κυρίως του υπουργού Οικονομικών επιδιώκει να μας πείσει ότι ζούμε σε μια χώρα που η ανάπτυξη έχει μπει καλά στο πετσί μας. Αυτά κυρίως διότι ολοένα και ζυγώνουν οι προεδρικές εκλογές. Και όμως. Η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται περίπου στο 11%, χιλιάδες είναι οι λήπτες δημόσιου βοηθήματος, ενώ άλλες χιλιάδες συμπατριώτες μας την έκαναν με γοργά πηδηματάκια για το εξωτερικό για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ασφαλώς, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο Γεωργιάδη ότι με το κούρεμα κατέρρευσαν οικογένειες και επιχειρήσεις, ενώ ακόμη και σήμερα εκατοντάδες συμπατριώτες μας δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Παρόλα αυτά καθημερινά ξεπηδούν νέες «επενδύσεις» στην Κύπρο με απώτερο στόχο να μας μεταπείσουν ότι όλα έξω είναι όμορφα και ότι οι ξένοι επενδυτές έρχονται στο νησί για να δώσουν θέσεις εργασίας και να επενδύσουν, ώστε να γίνουμε το επιχειρηματικό, τουριστικό, οικονομικό, ιατρικό και πάει λέγοντας κέντρο της Μεσογείου. Να γίνουμε δεν διαφωνούμε, αλλά πρώτα ας λύσουμε το θέμα της ανεργίας, ας φέρουμε τους ξενιτεμένους μας πίσω, ας βοηθήσουμε όλους αυτούς που κινδυνεύουν να πάνε φυλακή επειδή χρωστούν και επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν γάλα των παιδιών τους.

Ας τα κάνουμε όλα αυτά και μετά ας πούμε του κοσμάκη ότι έρχονται οι λεγόμενοι και φερόμενοι επενδυτές που θέλουν να κάνουν την Κύπρο μας οικονομικό παράδεισο.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ