Περιμέναμε ότι μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί στην οικονομία μας όπως για παράδειγμα το κούρεμα των καταθέσεων, η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, η ανεργία των νέων μας και όχι μόνο, η φυγή συμπολιτών μας για άλλες χώρες προς αναζήτηση καλύτερης ζωής ότι κάτι θα άλλαζε στο πολιτικό σκηνικό.

Μετά από όλα αυτά που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια αναμέναμε ότι θα είχαν το θάρρος να παραδεχτούν ότι τα θαλάσσωσαν και ότι θα επιδιώκαν όχι μόνο να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό αυτού του τόπου, αλλά ότι θα προσπαθούσαν να αλλάξουν έστω στο ελάχιστον την κατάσταση. Τίποτα, όμως, από αυτά δεν έγινε.

Όλα τα δήθεν μεγάλα κόμματα του τόπου όχι μόνο έχασαν το μέτρο και σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, αλλά έχασαν και το μέτρημα. Ας αρχίσουν λοιπόν να μετράνε ανέργους. Ας αρχίσουν μετρούν νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες και ας αφήσουν στην άκρη τα κούφια προεκλογικά λόγια της υποτιθέμενης ανάπτυξης.

Η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και όλοι εμείς που ζούμε στην πραγματικότητα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του προβλήματος. Το αντιλαμβανόμαστε εμείς που ζούμε και αναπνέουμε σε αυτό τον τόπο και όχι εκείνοι που με κούφια λόγια προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα έξω είναι καλά και σε τροχιά ανάπτυξης.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ