Όλοι μας γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση που βιώνει η Κύπρος παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις των τελευταίων μηνών ότι υπάρχει ανάπτυξη και άλλα τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις για χάρην ενθουσιασμού και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας.

Έχουμε μάτια και βλέπουμε. Έχουμε αυτιά και ακούμε. Ξέρουμε πολύ καλά σε τι εποχές ζούμε και ξέρουμε πώς χιλιάδες συμπατριώτες μας ζούν στα όρια της φτώχειας, ενώ πολλά νοικοκυριά δεν έχουν τα χρήματα ούτε να αγοράσουν τα βασικά αγαθά για να συντήρησουν τα μέλη τους.

Τα μεγάλα κόμματα είναι συνεπεύθυνα για αυτή την κατάντια και κανένα από αυτά ενόψει προεδρικών εκλογών δεν έχει έστω ένα σοβαρό πλάνο να παρουσιάσει στον λαό της Κύπρου. Βρισκόμαστε στο 2017 και συνεχίζουν οι υποψήφιοι να συμπεριφέρονται με μεγαλοστομίες για την περιβόητη εκείνη ανάπτυξη που θα μας φέρουν ξεχνώντας ότι τα κόμματα τους είναι εκείνα που μας οδήγησαν σε αυτή την διαφθορά και σε αυτή την σαπίλα που βλέπουμε σε καθημερινή βάση.

Όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τις δικές τους ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας και είχαν τις ευκαιρίες τους να διορθώσουν όλα τα λάθη τους παρελθόντος μα δεν το έπραξαν είτε από αδυναμία είτε επειδή δεν το επιθυμούσαν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του διαμηνεύει ότι η πολιτεία πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στους νέους, ώστε να σταματήσει η φυγή τους από την Κύπρο για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Η Κύπρος πρέπει και μπορεί να τους προσφέρει εργασία αρκεί να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις, ώστε ο γηγενής πληθυσμός του νησιού να είναι σε πρώτη μοίρα και όχι πάντα να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ