Αφού αναβάθμισαν όλες οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικές δυνάμεις, τη μειονότητα σε ισότιμη κοινότητα. Αφού αποδέχθηκαν πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης, με την παρουσία του ψευδοκράτους ως ισότιμου συνομιλητή. Αφού διαχρονικά δίδουν τη συγκατάθεση τους στην παρουσία εκπροσώπων των κατοχικών αρχών, σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια. Αφού αποδέχθηκαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και την μετατροπή των προσφύγων μας σε τουρίστες. Κάποιοι τώρα, πέφτουν δήθεν από τα σύννεφα εξαιτίας των δεδηλωμένων προθέσεων της τουρκικής πλευράς, να προωθήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν και το Κραν Μοντανά, είτε ενεργά, είτε ως συνταξιδιώτες, αλλά και όλους όσοι έδωσαν την συγκατάθεση τους, στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Με τις εσφαλμένες και αποτυχημένες πολιτικές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ολοφάνερο πως απέτυχαν παταγωδώς, καθώς το μόνο που κατάφεραν είναι να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και να ανοίξουν την πόρτα για να απαιτούν με περισσότερες αξιώσεις την αναγνώριση.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)