Καλή σχολική και φοιτητική χρονιά σε όλους τους νέους και τις νέες που κάθονται για μία ακόμη περίοδο στα θρανία. Όπως αναφέρθηκε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Μέτωπο Νεολαίας, οι σημερινοί μαθητές και σπουδαστές είναι οι αυριανοί οικοδόμοι της κυπριακής κοινωνίας. Το κράτος οφείλει να σταθεί στο πλάι τους, να επενδύσει στην παιδεία και να τη μετατρέψει σε ραχοκοκαλιά της Πατρίδας μας.

Άλλωστε η ιστορία το έχει δείξει πως στις ένδοξες στιγμές του Έθνους, η νεολαία βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Το πνεύμα αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας που επέδειξε κατά καιρούς η ελληνική νεολαία  οφειλόταν σε ένα μεγάλο βαθμό στην εθνική γαλούχηση των σχολείων.

Δυστυχώς όμως, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τη σήψη και την αποχαύνωση που επικρατεί στην πάλαι ποτέ περήφανη ελληνική νεολαία. Τα εθνικά ιδανικά έχουν κρυφτεί στα παλιά βιβλία της ιστορίας και η λέξη «επαναπροσέγγιση» έχει καλύψει το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ των περασμένων δεκαετιών. Θέλουν να μετατρέψουν τους νέους σε άβουλα καταναλωτικά όντα που θα αδιαφορούν για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΕΛΑΜ

Όσο εγωιστικό και να ακούγεται, εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως πλέον μοναδική αχτίδα φωτός για τη νεολαία μας είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Με ιδεολογικές και ιστορικές ομιλίες, με εκδηλώσεις στους δρόμους, με ακτιβιστικές ενέργειες και με δυναμικές παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο, το ΕΛΑΜ γαλουχεί μία ολόκληρη γενιά στα εθνικά ιδεώδη.

Ένα μεγάλο σχολείο που στέκεται στο πλευρό των νέων που αποφασίζουν να αγκαλιάσουν και να εμπιστευτούν τους Εθνικιστές.

Ότι δεν πετυχαίνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενός κράτους, το καταφέρνει ένα Κίνημα. Η διαφορά μας; Μα βεβαίως το γεγονός πως έχουμε όρεξη, θέληση και βούληση να μεταφέρουμε στους νέους της πατρίδας μας, χωρίς υπεκφυγές, το τι πραγματικά συμβαίνει είτε στο παρελθόν, είτε στο σήμερα, είτε ακόμη στο τι μας περιμένει το αύριο.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ για μία ακόμη χρονιά θα είναι στην πρωτοπορία του αγώνα που δίνει το Κίνημά μας. Το πιο μάχιμο κομμάτι ενός δυναμικού Κινήματος που αγωνίζεται για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να καθορίσουμε το μέλλον μας.

Τι Εθνικιστικό Κίνημα θα ήμασταν άλλωστε εάν δεν είχαμε τη Νεολαία στη πρώτη γραμμή του Αγώνα μας. Είναι η Νεολαία που δείχνει το δρόμο σε όλους τους άλλους να ακολουθήσουν τη πορεία που χαράζουμε και δεν μπορεί να έχει παρά μόνο ένα σκοπό: ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ

Μέσω αυτών των γραμμών καλώ όλους τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να συμπαραταχθούν στο πλευρό μας και να δώσουμε μαζί τον όμορφο εθνικό αγώνα. Ένας αγώνας που έχει μπροστά του μέλλον και δυσκολίες μέχρι να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Οι Έλληνες όμως απέδειξαν πως όταν είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πολλά. Αυτό ακριβώς πιστεύαμε και με τούτο προχωρούμε προς τα εμπρός.

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)