Πλησιάζει περίοδος εκλογών και είναι λίγο πολύ γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων που θα τρέξουν στον «αγώνα» αυτό. Ουσία μηδέν, ακόμα μια φορά. Βλέποντας και κρίνοντας οι πολίτες αυτού του τόπου, φαίνεται να μην  εκστασιάζονται πια από διθυράμβους λόγους και πολιτικές θριαμβολογίας για το τι έπραξαν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ως συνήθως, πολλοί συμπατριώτες μας τείνουν να ξεχνούν πολλά γεγονότα τα οποία τους πίκραναν και ακόμα χειρότερα μπορεί να ευτέλισαν και να ισοπέδωσαν την εθνική τους αξιοπρέπεια. Όχι όμως όλοι!

Σε καιρούς χαλεπούς, πολλοί συνοψίζοντας τα γεγονότα, καταλήγουν στο μη Χείρων βέλτιστο, όχι από έλλειψη φρονήματος, αλλά κυρίως από έλλειψη οράματος αλλά και με την παρουσία των κατευθυνόμενων συνθηκών που τους έχουν επιβληθεί χωρίς οι ίδιοι να το έχουν αντιληφθεί τις πλείστες φορές .

Υπάρχουν εθνικά οράματα στην Κύπρο του 2017;  Υπάρχουν  ουσιαστικά κριτήρια για κάποιον που έχει διακρίνει ότι το μη Χείρων βέλτιστο δεν είναι και η καλύτερη λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και ιδιαίτερα για το μέλλον των ελλήνων αυτής της δύσμοιρης πατρίδας;

Υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται ακόμα για κοινωνική και εθνική δικαιοσύνη; Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν σταθερές απόψεις; Υπάρχουν ακόμα άτομα με επιμονή και ήθος στην αλήθεια και πίστη στην  εθνική καταβολή και ιστορία;

Ανάμεσα στην γεμάτη ψέματα  και ιδιοτελή μπουρζουαζία της πολιτικής ζωής του τόπου, ΝΑΙ, υπάρχουν ακόμα κάποιοι οι οποίοι παραμένουν πιστοί στις παρακαταθήκες και στην ηρωική ιστορία της μικρής τους ελληνικής πατρίδας. Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν πει ποτέ ψέματα για να διευκολύνουν την εκλογή τους και την προσωπική ανέλιξη τους. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μέσα στην βουλή αλλά και στην κοινωνία περπατούν άφοβα και με ήθος αναγνωρισμένο για το τι εκπροσωπούν.

Οι Έλληνες Εθνικιστές του ΕΛΑΜ δεν ήρθαν από το πουθενά όπως κάποιοι συνηθίζουν να λένε. Προϋπήρχαν και ήταν αυτοί που έλεγαν πάντα την αλήθεια , ήταν αυτοί που ήξεραν ότι αν δεν αγωνιστείς για τα δίκαια σου, αν δεν παλέψεις για την πατρίδα και για το γενικό σύνολο των συμπατριωτών σου, τότε τίποτα δεν θα σε θρέφει και τίποτα δεν θα έχεις να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου μετέπειτα. Οι ΕΛΑΜίτες, ήξεραν και ξέρουν πως είναι δύσκολο να πηγαίνεις ενάντια στο ρεύμα των καιρών, όπως επίσης είναι δύσκολο να μην υποκρίνεσαι και να τηρείς τον λόγο που έχεις δώσει για αγώνα ουσιαστικό σε εχθρικό περιβάλλον, ή μάλλον για αγώνα στους καιρούς της τρομερής «ευκολίας» και της λήθης των πολλών.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν, το ΕΛΑΜ ελεύθερο από τα δεσμά της υποκρισίας, κατέρχεται αυτόνομα με την φωνή της αλήθειας και την επιμονή της εθνικής ανάτασης στους καιρούς των προσκυνημένων, αλλά και των συμβιβασμένων. Κατέρχεται για να εξασκήσει ακόμα μια φορά το δικαίωμα του να έχει εθνικό και κοινωνικό μέλλον μια μικρή πατρίδα που έχει πνιγεί από το ψέμα και την ασυδοσία, από κάποιους που ποτέ δεν είχαν το θάρρος ούτε καν να σκεφτούν ότι για να κτίσεις ένα εθνικό μέλλον , για να αποκτήσεις εθνική αξιοπρέπεια, για να τιμήσεις τις θυσίες των προγόνων σου, οφείλεις να είσαι κοινωνός της θειας μετάληψης αιώνιων αγώνων και θυσιών ούτος ώστε να παραδόσεις στα παιδιά σου την ίδια αξιοπρέπεια που σου παρέδωσαν κάποιοι που δεν είχαν πολιτική σκέψη, αλλά ψυχή και σθένος να αγωνιστούν για τα ιερά και τα όσια της φυλής και του έθνους.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν, το ΕΛΑΜ συνεχίζει να δίνει τον αγώνα τον καλό , τον αγώνα τον τίμιο και θα τον δώσει με όλη του την αξιοπρέπεια και την συνέπεια που δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν  ποτέ οι άλλοι.

Όταν οι άλλοι θα σκύβουν απελπιστικά το κεφάλι, όταν οι άλλοι θα υποχωρούν ατάκτως για να γίνονται αρεστοί σε επικυρίαρχους και εχθρούς, εμείς την ελπίδα θα την παίρνουμε με μετάληψη από τα βουνά του Μαχαιρά, από τα υγρά κρησφύγετα αυτών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την τιμή της Κύπρου. Εκεί που οι άλλοι θα έχουν ως πρότυπα τους «υποχωρούντες» και τους συμβιβασμένους, εμείς θα παίρνουμε ακόμα μια φορά την θεια κοινωνία της εθνικής μας αποφασιστικότητας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική!

Και όταν όλα αυτά τελειώσουν, εμείς θα κρατάμε ακόμα  το φρόνημα ψηλά, τα λάβαρα του αγώνα στο ύψος του ουρανού. Απέναντι σε όλους αυτούς που μας αμφισβητούν, θα λέμε…  Δεν θα μας λυγίσετε   γιατί είμαστε η φωνή της αλήθειας , είμαστε η φωνή της Ελλάδας που έρχεται , είμαστε αυτοί που με ηθικόν ακμαιότατο θα καταφέρουμε επιτέλους να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.

Πέτρος Κουντουρέσιης
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)