Πριν από 15 περίπου μήνες στην πολιτική ζωή ήταν όλα καλά και άγια. Ήταν όλα ελεγχόμενα ή μάλλον καλύτερα κάτω από τον πλήρη έλεγχο των δήθεν μεγάλων κομμάτων του τόπου. Η κομματοκρατία βασίλευε και οι κομματάρχες και τα στελέχη τους μπορούσαν να παίξουν μπάλα πάντα εντός έδρας και πάντα με τους δικούς τους όρους και κανόνες.

Όλα αυτά πριν από 15 περίπου μήνες. Ξαφνικά (και παρά τις μεθοδεύσεις όπως αύξηση των εκλογικών ορίων κλπ) τα πράγματα άλλαξαν. Γκρεμίστηκε ο κόσμος τους. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κατόρθωσε το ακατόρθωτο μπήκε στην Βουλή και πλέον θα είχε λόγο στις αποφάσεις και θα ασκούσε εκείνους τους ελέγχους που θα απέτρεπε συμμετοχές σε σκάνδαλα και εκείνα τα τσιμπούσια μεταξύ των ολίγων. Εξάλλου, έχουμε δώσει το παράδειγμα με τα συσσίτια, τις διανομές τροφίμων και σχολικών αποδεικνύοντας περίτρανα ότι συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, μονιασμένα με αγάπη και εκτίμηση στον λαό αυτού του τόπου.

Πάγια πολιτική του κινήματος ήταν να σταματήσει το φαγοπότι και να μπούν όλοι οι ένοχοι φυλακή, αφού πρώτα προχωρούσε το Κράτος σε δήμευση των περιουσίων τους ως παραδειγματισμό για εκείνους που θα σκέφτονταν να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Ασφαλώς η επιτυχία του ΕΛΑΜ δεν σταμάτησε μόνο με την είσοδο των δυο βουλευτών μας στο Κοινοβούλιο, αλλά συνεχίστηκε με την εκλογή πολλών μελών του κινήματος σε Δήμους και Κοινότητες. Πλέον το εθνικιστικό κίνημα έχει λόγο και το απέδειξε περίτρανα. Ο πρόεδρος του κινήματος Χρίστος Χρίστου και ο Λίνος Παπαγιάννης ως βουλευτής Αμμοχώστου δίδουν καθημερινά τις δικές τους μάχες στο κοινοβούλιο μαζί με τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες που επεξεργάζονται κάθε νομοσχέδιο που ετοιμάζουν τα μεγάλα επιτελεία των κομμάτων.

Η δυναμική είσοδος μας στην Βουλή και ο δυναμισμός των ανθρώπων του ΕΛΑΜ σε Δημαρχεία και Κοινότητες όχι μόνο θορύβησε τα μεγάλα κόμματα, αλλά φόβισε και αυτούς που ήθελαν να συνεχιστεί το φαγοπότι.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε αρκετές αποκαλύψεις καταγγέλοντας πράγματα και θαύματα στην πολιτική ζωή του τόπου με φερόμενους ως εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα ακόμη και πολιτικούς. Όχι, ότι αυτό δεν το ξαναείδαμε. Οι φυλακές γέμισαν από δαύτους, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό. Ο λαός της Κύπρου πρέπει να νιώσει ότι το σύστημα της κομματοκρατίας έχει καταρρεύσει και ότι μπορεί να αναπνεύσει πλέον ελεύθερα με τους νέους μας να δουν επιτέλους το παράθυρο ελπίδας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ