Δυσνόητη είναι η πληροφορία ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μας έχει προχωρήσει σε καταγγελίες της Τουρκίας όσον αφορά στην προστασία των Τουρκοκυπρίων. Καταρχήν, τους υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί πραγματοποιεί ανοίγματα προς την Τουρκία και τον πατέρα-νεοσουλτάνο Ερντογάν και ξαφνικά η Κυπριακή Δημοκρατία είπε να ασχοληθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ημέρας το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταγράψει όλες τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος Ερντογάν για πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων και επιβολής ενός θρησκευτικού καθεστώτος, στο πρότυπο του καθεστώτος που έχει επιβάλει στην Τουρκία το ΑΚΡ. Ξεχνούν φαίνεται ότι κατά την διάρκεια των συνομιλίων ο ψευδοπρόεδρος τους άφησε τις συνομίλιες για να παραστεί στα κατεχόμενα εδάφη μας, ώστε να γιορτάσει την Τουρκική εισβολή. Τελικά ποιος κοροιδεύει ποιόν σε αυτό τον τοπό.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι το σχετικό έγγραφο θα αποτελέσει εργαλείο ενημέρωσης ξένων κυβερνήσεων μέσω των διπλωματικών μας αποστολών καθώς και των Ηνωμένων Εθνών κι άλλων Διεθνών Οργανισμών. Βασική πρόθεση της Λευκωσίας, όπως σημειώνεται, είναι να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι δέχονται μια κατά μέτωπο επίθεση από τους ισλαμιστές του Ερντογάν, που στοχεύουν στην επιβολή της κυριαρχίας τους στα κατεχόμενα, μέσω θρησκείας.

Όπως τονίζεται πρόδηλη είναι η προσπάθεια του Ερντογάν για εξισλαμισμό των κατεχομένων μέσα από την ανέγερση τζαμιών και τη δημιουργία θρησκευτικών σχολών, γεγονός που είναι ορατό τα τελευταία χρόνια.

Να δούμε εάν το Υπουργείο Εξωτερικών σε κάποια φάση αποφασίσει να καταγγείλει και την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα κατά της Κύπρου και εάν αποφασίσει να ασχοληθεί με την προστασία της Πατρίδας μας από τους εξωτερικούς κινδύνους όπως για παράδειγμα η μαζική κάθοδος των λαθρομεταναστών.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ