Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/9 η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου του 286 ΜΤΠ, ήρωα Ηρακλή Αγαθοκλέους, στην γενέτειρά του, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικιστικού Κινήματος, τιμώντας τον λεβέντη του 286 ΜΤΠ, ο οποίος στις 15 Αυγούστου 1974 πολέμησε γενναία υπερασπιζόμενος την Ελευθερία της Κύπρου απέναντι από τον πάνοπλο εισβολέα στην περιοχή της Σκυλλούρας. Τα οστά του Ηρακλή Αγαθοκλέους εντοπίστηκαν στο ύψωμα «Λαπάτσα» της κατεχόμενης Σκυλλούρας και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με την μέθοδο του DNA.

Προς τιμή του ήρωα, ο οποίος αψήφησε τον θάνατο εκείνο τον Αύγουστο του 1974 για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, ο Γενικός Οργανωτικός Γιώργος Ηρακλέους. Εκ μέρους του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου. Εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή και εκ μέρους του ΕΛΑΜ Αγίου Τύχωνα ο συναγωνιστής Περικλής Στυλιανού.

Εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, του μοναδικού κόμματος στην μητροπολιτική Ελλάδα που τίμησε τον ήρωα και αποδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά πως η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν, στεφάνι κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής και Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.