Μετά τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την περιοχή Τροόδους, ήταν η σειρά της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου να ακούσει από πρώτο χέρι το “έργο” της Κυβέρνησης δια στόματος Προέδρου Αναστασιάδη και τον Υπουργών του. Η σειρά των προεκλογικών αυτών “ενημερώσεων” βρήκε σήμερα τον ΠτΔ στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, όπου παρουσία δεκάδων εκπροσώπων Δήμων και τοπικών φορέων, ο κύριος Αναστασιάδης εξήρε το δικό του “έργο”!

Όμως, δυστυχώς για την Κυβέρνηση και το επικοινωνιακό της επιτελείο, ανάμεσα στο πλήθος των κλακαδόρων βρέθηκε και ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, που δεν μάσησε τα λόγια του και με την ολοκληρωμένη τοποθέτησή του έθεσε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και “ξεσκέπασε” τις αοριστολογίες και τις κενές υποσχέσεις της διακυβέρνησης Ανατασιάδη για ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Λίνου Παπαγιάννη στα τοπικά Μέσα:

“Στο δημαρχείο Παραλιμνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε σήμερα τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες για τα έργα της περιοχής. Σε αντίθεση με τους πλείστους παρευρισκόμενους, επέλεξα να αναφέρω στον ΠτΔ κάποια από τα κύρια προβλήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ανάφερα και ζήτησα από τον Υπουργό υγείας και τον Πρόεδρο να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η υποστελέχωση, τα προβλήματα με τα μηχανήματα, η έλλειψη ιατρών σε νευραλγικές θέσεις και η υποβάθμιση του τμήματος των πρώτων βοηθειών οφείλουν να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ξεκαθάρισα στον Πρόεδρο ότι η θέση του Ε.ΛΑ.Μ. για τα οδοφράγματα είναι κάθετη· να κλείσουν τα οδοφράγματα που συντηρούν την κατοχή, που τραυματίζουν την κοινωνία με το παράνομο εμπόριο, που δηλητηρίαζουν την νεολαία μας με ναρκωτικά πολύ πιο εύκολα και που εδραιώνουν το ψευδοκράτος συνεχώς. Τόνισα ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας μας βρίσκει αντίθετους και πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συλλάβει τους δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού. Επίσης, τόνισα την ανάγκη για αποτροπή της διάνοιξης του οδοφράγματος που στην ουσία θα διαλύσει οικονομικά την περιοχή.

Επιπρόσθετα ζήτησα από τον Πρόεδρο να παρέμβει στο θέμα της Περνέρας που ταλαιπωρεί τους ντόπιους εδώ και αρκετά χρόνια. Υπενθύμισα στους παρευρισκόμενους ότι τα έργα δίπλα από τον κυκλικό κόμβο θα ξεκινούσαν πριν 10 μέρες αλλά με δική μου παρέμβαση θα ξεκινήσουν τέλος του Σεπτέμβρη και έτσι οι 9 επιχειρήσεις της περιοχής θα δουλέψουν και τον Σεπτέμβρη.

Τέλος ζήτησα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξει τακτική με την επίλεκτη ομάδα της ΜΜΑΔ και να αναζητήσει τους εμπόρους των ναρκωτικών και όχι τον απλό κοσμάκη που ασχολείται με το κυνήγι και το ψάρεμα”.