Την Τετάρτη 6/9 στα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Πάφου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με την ισλαμοποίηση της Κύπρου και την γκετοποίηση γειτονιών της Πάφου από ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την δράση που θα ακολουθούσε της Λειτουργίας των Πολιτικών Γραφείων. Ακολούθως, αναφέρθηκε εν συντομία στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Στην συνέχεια το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μάριος Βασιλείου αναφέρθηκε ενδελεχώς στο μείζον πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής λαθρομεταναστών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων, που τους αλλοιώνουν δημογραφικά την Κύπρο. Ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, θα γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας πατρίδα, τονίζοντας πως μόνη φωνή Εθνικής Αντίστασης είναι το ΕΛΑΜ.

Ακολούθως ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μιχαλάκης Μιχαήλ αναφέρθηκε στο τζαμί της Κάτω Πάφου, που παράνομα και με την ανοχή του κράτους είχε τεθεί σε λειτουργία, όμως μετά από έντονη παρέμβαση του ΕΛΑΜ, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και με επιστολές στον αρμόδιο υπουργό, άρχισαν να απομακρύνονται οι παράνομες προσθήκες στο εν λόγω τζαμί.

Τέλος, ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου δήλωσε πως το ΕΛΑΜ εναντίον όλων ορθώνει τα λάβαρα της Εθνικής Αντίστασης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα πολιτικάντη με τους χειρισμούς του να μετατρέψει την Κύπρο σε ισλαμικό προτεκτοράτο.