Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεκίνησε την θητεία της με εκείνο το περιβόητο κούρεμα των καταθέσεων πρωτοφανές σε ολόκληρη την ανθρωπότητα με τα γνωστά συνεπακόλουθα όπου σπίτια έκλεισαν, επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας λαβώθηκε.

Ασφαλώς το μεγαλύτερο πλήγμα ήρθε στον ιδιωτικό τομέα όπου ακόμη και σήμερα πολλά νοικοκυριά μόλις και τα φέρνουν βόλτα για τα καθημερινά τους έξοδα πόσο μάλλον για τις δόσεις, τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, τους φόρους και για τους αυτοεργοδοτούμενους τις εισφορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Πολλοί νέοι μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί ενώ από ότι όλα δείχνουν εντός λίγων ετών οι Ελληνοκύπριοι θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα, αφού δεν υπάρχει καμία πρόνοια διασφάλισης των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτού του τόπου με τους αλλοδαπούς να λαμβάνουν συνεχώς πλεονεκτήματα.

Πλησιάζοντας στις προεδρικές εκλογές και αφήνοντας στην άκρη τα λάθη στις συνομιλίες θέλοντας να μείνουμε στο κομμάτι της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μας πήρε τα αυτιά με την λεγόμενη ανάπτυξη. Ασφαλώς δεν τολμά να μπει στα κυπριακά νοικοκυριά για να δει ιδίοις όμμασι την ανάπτυξη του.

Όσο ζυγώνει ο καιρός των εκλογών αποφάσισε να πάρει δράση και το κυβερνών κόμμα λέγοντας μας εμμέσως πλην σαφώς για τα μεγάλα επιτεύγματα του φυσικού αερίου που ασφαλώς κανένας από εμάς τους πολίτες δεν είδε να συμβαίνει ούτε στα σπίτια μας ούτε στις επιχειρήσεις μας ούτε γενικότερα στην κοινωνία που ζούμε.

Το μπάχαλο στα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να πιέζουν τον κοσμάκη, η ακρίβεια στα ύψη, δρόμους δεν έχουμε, πάρκα δεν έχουμε, αξιοκρατία δεν έχουμε και γενικά έχουμε όπως λένε στον ΔΗΣΥ φυσικό αέριο.

Μας κούρεψαν τις καταθέσεις, μας ξύρισαν με κούφια λόγια και τώρα μας αερίζουν με το φυσικό αέριο.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ