Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) το βράδυ της Τετάρτης 6/9 στον Μούτταλλο της Πάφου, όπου πραγματοποιήθηκε μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το τζαμί το οποίο με τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη αναστυλώθηκε από το κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ισλαμικό τέμενος, στο παρελθόν υπήρξε Ελληνορθόδοξος ναός της Αγίας Σοφίας, όμως επί τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί, με τους εκάστοτε κυβερνόντες από το 74’ μέχρι σήμερα, βασισμένοι στην λογική της «επαναπροσέγγισης», να ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αναστύλωσή του.

Έξω από το τζαμί του Μουττάλλου, ο Επαρχιακός Επικεφαλής Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης τόνισε πως το ΕΛΑΜ δεν θα ανεχτεί το γεγονός πως οι εκκλησίες μας στα κατεχόμενα έχουν μετατραπεί σε στάβλους, την ίδια στιγμή που ο φορολογούμενος Έλληνας της Κύπρου πληρώνει για συντήρηση και ανέγερση μουσουλμανικών τεμένων.

Ακολούθως ο Επαρχιακός Επικεφαλής Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες Εθνικιστές ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ πως επί τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί μετέτρεψαν του Ναούς μας σε τζαμιά, φέροντας ως παράδειγμα τον ναό της Αγίας Σοφίας στον Μούτταλλο και τον ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Λάρνακα.

Στην συνέχεια τα μέλη του Κινήματος έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας το μήνυμα πως τούτη η γη είναι Ελληνική και δεν θα επιτρέψουμε να ισλαμοποιηθεί ποτέ.

Ακολούθησε ενημερωτική δράση και διανομή φυλλαδίων στην Χλώρακα, μια περιοχή που έχει μετατραπεί με την ανοχή της κυβέρνησης σε ισλαμικό γκέτο, με την εγκληματικότητα να έχει αυξηθεί ραγδαία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ισλαμοποίηση της Κύπρου, έξω στους δρόμους και μέσα στην βουλή, διότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας μετατρέψει σε μειοψηφία στην ίδια μας πατρίδα. Θέλουμε να ζούμε Ελεύθεροι, σαν Έλληνες, σαν Χριστιανοί, στην γη των προγόνων μας.