Αποτροπιασμό προκαλεί η επιστολή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, με την οποία δήλωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ότι δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο Ελλαδιτών και Κυπρίων Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες επειδή έχουν προσκληθεί και οι Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Κατ’ ανάλογο απαράδεκτο τρόπο αντέδρασαν στην συνέχεια και οι υπόλοιποι Ελλαδίτες και Κύπριοι ευρωβουλευτές, που επέλεξαν να μην παραβρεθούν στο συγκεκριμένο δείπνο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την αντιδημοκρατική και άξεστη αυτή ενέργεια των Ευρωβουλευτών, που δεν σεβάστηκαν την λαϊκή ετυμηγορία και τις πέραν των 500.000 Ελλήνων και Ελληνίδων ψηφοφόρων, που επέλεξαν την Χρυσή Αυγή να τους εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης δεν έπραξε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να ακολουθήσει το πρωτόκολλο και να προσκαλέσει τους ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, ως όφειλε.

Οι προαναφερθείσες αντιδράσεις παραπέμπουν μόνο σε κάποια παρωχημένα σκοτεινά καθεστώτα, που ίσως αυτοί που αντέδρασαν, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ευελπιστούν να επιβάλλουν.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)