Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, δήλωσε ότι δημιουργούνται, σε γενικές γραμμές, τρεις πολιτικές τάσεις εν όψει Προεδρικών Εκλογών. Όπως ο ίδιος δήλωσε «υπάρχει μία τάση την οποία εκφράζει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και ίσως και ο κ. Λιλλήκας, η οποία είναι γνωστή να μην της δώσω χαρακτηριστικά, υπάρχει και μία τάση που στηρίζει το ΑΚΕΛ που στηρίζει τον κ. Μαλά και υπάρχει και άλλη τάση, που εάν ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι υποψήφιος θα είναι και αυτή που θα έχει την ιδιομορφία της όπως έχουν όλες οι τάσεις.».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να διορθώσει τον Υπουργό Εξωτερικών, ότι δεν υπάρχουν μόνο οι προαναφερόμενες τάσεις, αλλά υπάρχει και μια άλλη, που δεν συμβιβάζεται, ούτε εξαγοράζεται και είναι το Κίνημά μας που θα κατέλθει αυτόνομα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με τον δικό του υποψήφιο, δίνοντας μια εναλλακτική λύση στον λαό.

Στην πραγματικότητα όμως για να ακριβολογούμε, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ δεν είναι δύο διαφορετικές τάσεις, αλλά αποτελούν μια κοινή, την ενδοτική τάση του συμβιβασμού. Η άλλη τάση είναι του «ενδιάμεσου χώρου» στην οποία ανήκουν όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, που εισηγούνται συνεχώς μια νέα(;) ασαφή στρατηγική, χωρίς στην ουσία να προτείνουν τίποτα πέραν από τις διαφωνίες που εκφράζουν. Υπάρχει όμως και η τρίτη τάση, που είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), που δεν μένει στα λόγια και στην κούφια συνθηματολογία, αλλά προτείνει μια πραγματικά νέα στρατηγική, με προτάσεις και εισηγήσεις.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)