Τα όσα καταλογίζει και καταγγέλνει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σίγουρα δεν ξενίζουν την κοινή γνώμη, η οποία είχε αντιληφθεί ότι εδώ και χρόνια κάτι δεν πήγαινε καλά στον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου και στον τρόπο που τα κόμματα χειρίζονταν ορισμένες καταστάσεις.

Το περίεργο, όμως, είναι ότι τα δήθεν μεγάλα κόμματα του τόπου δεν φαίνονται να αντιδρούν στα όσα ακούγονται και στα όσα καταγγέλονται και μάλιστα δεν βλέπουμε καμία κινητοποίηση, ώστε άμεσα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Για μικροπαραβάσεις απλών πολιτών το σύστημα βρήκε τον τρόπο να κινητοποιείται άμεσα και να τιμωρεί τους ενόχους, για τις μεγαλοπαραβάσεις και για το φαγοπότι των εκατομμυρίων όλα κινούνται σε τρομερά αργούς ρυθμούς.

Η κομματοκρατία και οι κυβερνήσεις των τριών μεγάλων κομμάτων του τόπου ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και ασφαλώς και τα κόμματα που συμμετείχαν σε αυτές τις κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη διότι η σαπίλα συνεχίζεται, ο λαός αυτού του τόπου έχει σιχαθεί τους πολιτικούς και όλο αυτό έχει αντίκτυπο στον τρόπο που λειτουργεί και εκφράζεται η κοινωνία μας.

Νιώθουμε ότι ακόμη και από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ιδρώνει το αυτί τους, όμως εμάς ιδρώνει και μας νοιάζει τι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο και αφού δεν έχουν την διάθεση να αλλάξουν αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστούν και να καθαρίσει το θωλό τοπίο της διαφθοράς και της ασυδοσίας.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ