Πλησιάζει η προεδρολογία και τα κούφια λόγια πάνε και έρχονται. Τι μας θυμίζει τι μας θυμίζει; Ίσως εκείνο το περιβόητο χρήματα υπάρχουν!! Στην κυπριακή υπάρχουν ριάλια κάμποσα!!!

Εκεί που ζούσαμε παρέα με το κούρεμα και με τους μισθούς της πείνας ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για κατασκευές, προσλήψεις, ήξεις αφήξεις και όλα αυτά γιατί πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Πάντως, παρά τα όσα προσπαθούν εντέχνως να μας πουλήσουν κυρίως μέσω συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο κυπριακός λαός δείχνει ότι πλέον καταλαμβαίνει τι παιγνίδι παίζεται. Αντιλαμβάνεται ότι όλη αυτή η ανάπτυξη που λένε ότι υπάρχει στην ουσία είναι αόρατη και για να μην χαρακτηριστούμε υπερβολικοί η ανάπτυξη φαίνεται ότι αγγίζει μόνο τους λίγους τους πολύ λίγους για να μην πούμε στην τελική τους ελάχιστους.

Η πλειοψηφία συνεχίζει να ζει στα όρια της φτώχειας. Αρκετοί νέοι μας έχουν εγκαταλείψει την χώρα, ενώ αρκετοί άλλοι (παρά την ανάπτυξη του Χάρη Γεωργιάδη) σκέφτονται να ακολουθήσουν μπας και δουν άσπρη μέρα διότι στην Κύπρο βλέπουν μόνο μέρες ανάπτυξης, αλλά χρήματα στις τσέπες μας δεν υπάρχουν και εκτός αυτού οι λογαριασμοί όλο και φουσκώνουν και τα νοικοκυριά είναι έτοιμα να εκραγούν κάτω από την συνεχή πίεση των τραπεζών και των υποχρεώσεων.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ