Τώρα που πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές θυμήθηκαν την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας. Κυρίως τώρα που αποφάσισαν λόγω καρνάβαλου, να πραγματοποιήσουν τις προεδρικές εκλογές σχεδόν με την έναρξη του 2018 και ως εκ τούτου αυτή η Κυβέρνηση είπε να αλλάξει φορεσιά…

Ξέχασαν τι είχε συμβεί στο Μοντ Πελεράν 2 από πλευράς του Μουσταφά Ακκιντζί, καθώς και όλες αυτές τις δηλώσεις του περί δυο κρατών και λοιπά. Αξίζει, ασφαλώς να αναφερθούμε και στα λεγόμενα του ιδίου του νεοσουλτάνου για προσάρτηση των κατεχομένων και για απειλές για παρέμβαση λόγω φυσικού αερίου. Αυτά και άλλα πολλά λέγονταν κατά την διάρκεια της διακύβερνησης Αναστασιάδη τόσο από πλευράς ψευδοκράτους όσο και από πλευράς Άγκυρας, αλλά τις πλείστες φορές ως Κύπρος δεν μπαίναμε ποτέ σε διαδικασία συζήτησης ή καταγγελίας.

Σημειώνουμε αυτούσια την δήλωση του κυρίου Αναστασιάδη ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις όποιες δηλώσεις γίνονται από πλευράς του Μουσταφά και τις προκλήσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, αλλά δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε ένα παιχνίδι που στόχο ή σκοπό έχει την επίρρηψη ευθυνών ότι τάχα δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να οδηγηθούν στα όσα προγραμμάτιζαν από το 1956, το 1963-64 και ολοκληρώθηκαν με δική μας ευθύνη το 1974.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ