Οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης του εθνοκεντρικού χαρακτήρα της Παιδείας φαίνεται πως υπάρχει από συγκεκριμένους κύκλους εντός του κυπριακού συστήματος Παιδείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας, κάποια φροντιστήρια και άλλοι φορείς εκπαίδευσης προσπαθούν να τοποθετήσουν κάποιες ψευδείς ιδέες στους μαθητές, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν  το κίνημα μας και πόσο μάλλον τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Με βάση το πιο κάτω απόσπασμα, το οποίο διανεμήθηκε σε φροντιστήριο για τελειόφοιτους μαθητές, συμπεραίνουμε ότι ως Εθνικιστές είμαστε  «κοινωνικό πρόβλημα» το οποίο οδηγεί σε χουλιγκανισμό!

Και θέτω την παρακάτω ερώτηση τώρα: Εμείς ως εθνικιστές, ως ΕΛΑΜ οι οποίοι δίνουμε το παρών μας σε κάθε μνημόσυνο, βοηθάμε άπορες οικογένειες σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται παρέχοντάς τους τρόφιμα και ρούχα, είμαστε χούλιγκανς; Ασκούμε βία;

Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή η σάπια κοινωνία από το ΕΛΑΜ και από τον εθνικισμό γενικότερα  είναι η αντίσταση και η επαναστατικότητα που έχουμε ως Εθνικιστικό κίνημα και αυτό είναι που τους φλέγει.

Φάνη Γρηγορίου
Μέτωπο Νεολαίας