Δεν ξέρουμε από όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες τι ευσταθεί και τι όχι. Ξέρουμε, όμως, πώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τον λαό αυτού του τόπου.

Η σήψη και η διαφθορά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μας και αυτό λόγω ότι όλα αυτά τα χρόνια τα δήθεν μεγάλα κόμματα του τόπου έψαχναν και έβρισκαν εκείνες τις μεθοδολογίες, ώστε να ενισχύουν το σύστημα με το ρουσφέτι να πηγαίνει και να έρχεται.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για πολλές δεκαετίες οι γονείς έψαχναν το «μέσο» για τα παιδιά τους. Για την αποκατάσταση των παιδιών τους. Και η πλάκα στο όλο θέμα είναι ότι το να βρεις μέσο ήταν πλέον κάτι σαν κεκτημένο, κάτι σαν αυτονόητο, όπως για παράδειγμα η φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, έχουμε τις ευκαιρίες μας για να πατάξουμε την διαφθορά και να βάλουμε ένα μεγάλο τέλος στο σαθρό τοπίο που ζούμε με θύματα όλους εμάς βολεμένους και μη.

Όλες οι καταγγελίες πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθούν σε βάθος και όλοι οι πραγματικοί ένοχοι επιτέλους να πληρώσουν, ώστε να τελειώσει όλο αυτό το μεγάλο πολύ μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των Ελληνοκυπρίων. Εξάλλου, στην ζωή μας όλο είναι δανεικά κανείς δεν πρόκειται φεύγοντας να τα πάρει μαζί του, άρα ας αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας, διορθώνοντας τα λάθη, τις μίζες, τα μέσα και την διαφθορά των προγόνων μας, που κατάντησαν την Κύπρο ένα απέραντο μπουφέ!!!

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ