Έχουν αναρωτηθεί ποτέ τα πολιτικά κόμματα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και γενικά ο λαός μας, εάν η νεολαία του σήμερα ενδιαφέρεται για την πατρίδα μας και τα θέματα που μας ταλανίζουν αυτή την περίοδο;

Είναι φανερό πως τα παιδιά στις μέρες μας, από την εφηβική τους ηλικία μέχρι τα τριάντα, ενδιαφέρονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, την ερωτική και life style ζωή τους. Όσοι ακόμοι τρέφετε ελπίδες ότοι οι νέοι στο σύνολό τους ενδιαφέρονται έστω και λίγο για την πατρίδα τους πλανάσθε πλάνην οικτράν.  Η νεολαία του σήμερα έχει επηρεαστεί από τα Δυτικά Πρότυπα της Ευρώπης και της Αμερικής και αυτό οφείλεται στην παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Παράλληλα με το να σκέφτεσαι τι ρούχα θα αγοράσεις, τι αυτοκίνητο να πάρει και γενικά να είσαι έρμαιο του καταναλωτισμου, δεν μπορείς να αλλάξεις τα υπάρχοντα δεδομένα.  Οι νέοι ακολουθώντας το κυρίαρχο ρεύμα (mainstream), αδιαφορούν πλήρως για την κατάσταση της πατρίδα τους και την κοινωνία μας.  Μια κατάσταση στην οποία τεράστια ευθύνη έχουν τα μεγάλα κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όπου για ένα αδειανό πουκάμισο, για μια καρέκλα υπογράφουν νομοσχέδια που ξεπουλάνε την πατρίδα μας.

Μέσω αυτής της πολιτικής, τα παιδιά της χώρας μας παίρνουν τις αποσκευές τους και φεύγουν για τα ξένα. Οι γονείς τους δεν γνωρίζουν πότε θα γυρίσουν στην πατρίδα που τους γέννησε.  Οι νέοι έχοντας στο μυαλό τους πως η Κύπρος μάτωσε τα όνειρά τους, πάνε στην Ευρώπη με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Όμως, δίχως αγώνα δεν υπάρχει αύριο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν!

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).  Τα παιδιά με τα μαύρα που δεν συμβιβάζονται με την οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, ιδίως τύπου ΔΔΟ.  Λύση που οδηγει στη διχοτόμηση της πατρίδα μας και την άμεση τουρκοποίηση της.

Ως Έλληνες Εθνικιστές, νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας.  Ενδιαφερόμαστε για τους συμπατριώτες μας και για ολάκερο το έθνος, που κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν.  Μέσω ενός καθημερινού αγώνα προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τη νεολαία για να την κάνουμε να ενταχθεί σε αυτό τον δύσκολο, μα ηρωικό δρόμο της αρετής.

Η νεολαία του Ε.ΛΑ.Μ έχει άλλες προτεραιότητες, διαφορετικές από αυτές του κυρίαρχου ρεύματος.  Στόχος μας να βρεθούν θέσεις εργασίας για τους νέους Ελληνες της Κύπρου, στην ίδια τους την πατρίδα.  Ακόμη απαιτούμε μια εθνική παιδεία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας.  Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν για τους αγώνες του Ελληνικού γένους, την κατάσταση της πατρίδας μας και οφείλουν να τιμούν ήρωες λεβέντες που πέθαναν για μία Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Μέσα σε ένα κόσμο ερειπίων, κρατάμε τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη.  Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από τα δικαιώματα του λαού μας.  Καθημερινά δίχως να έχουμε παραδώσει τα όπλα κάνουμε πράξεις αυτά που λέμε.

Τελειώνοντας καλώ όλος τους νέους Έλληνες της Μεγαλονήσου μας να υψώσουν τις ελληνικές ψυχές τους ψηλά.  Να πορευτούν μαζί μας σε έναν αγώνα που έχει στόχο την Απελευθέρωση της πατρίδας μας.  Μόνο με εθνική ομοψυχία μπορούμε να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.

Αν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει λευτεριά!

Παναγιώτης Ευριπίδου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)