Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί αρχίζει σιγά-σιγά και βγάζει την μάσκα του και αποκαλύπτεται επιβεβαιώνοντας ασφαλώς τα όσα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο υποστηρίζει εδώ και χρόνια για την συμπεριφορά, την στάση και τις ενέργειες του ενάντια στον Ελληνισμό της Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με όσα θα διαβάσετε πιο κάτω θα αντιληφθείτε τις ευθύνες που έχουν όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι ο Μουσταφά είναι διαφορετικός, ότι επιθυμεί λύση και ότι θα παραγκωνίσει την Τουρκία. Κούνια που τους κούναγε. Ταυτόχρονα, τα ίδια αισθήματα πρέπει να έχουν και οι θιασώτες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που και αυτοί με την σειρά τους υποστήριζαν τα ίδια.

Και όμως, ο ψευδοπρόεδρος του ψευδοκράτους του ψευδομορφώματος που θέλει να δημιουργήσει, ο Μουσταφά Ακκιντζί αποκαλύπτεται πλήρως.

Θα κρατήσουμε εδώ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει περίτρανα ότι Ακκιντζί και Ερντογάν πάνε χέρι-χέρι. Αυτό, το θυμόμαστε και με το Κραν Μοντανά 2 ότι είχε διαρρεύσει ότι ο Μουσταφά είχε απευθείας ανοικτές γραμμές με τον νεοσουλτάνο. Ο κατοχικός ηγέτες, λοιπόν βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις αρχίζει σιγά-σιγά και αναζητεί συμμάχους προς ανατολάς κάτι που έπραττε και τα τελευταία χρόνια και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κατοχικός ηγέτης φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι στρέφεται προς τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας επιζητώντας στήριξη σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε μια άλλη εξέλιξη σχετικά με τα πιο πάνω ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Αϊντίν της Κωνσταντινούπολης, και γνωστού Τούρκου επιχειρηματία, Μουσταφά Αϊντίν αλλά και του προέδρου του Κέντρου Ερευνών και Πλατφόρμας για την Δύση, πρώην Υπουργού για θέματα ΕΕ και στενού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς. Σε δηλώσεις του ο Εγκεμέν Μπαγίς υποστήριξε πως υπάρχουν πολλές χώρες που θα αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος μόλις η Τουρκία τους το ζητήσει. Ανέφερε ακόμα ότι αυτή η επιλογή παραμένει στο τραπέζι για την τουρκική πλευρά.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ